Skip to main content

Dit zijn de 9 merken uit de Benelux die je moet kennen voor ze opblazen

23/02/2022
Beeld: ComplexNL

De fashion-industrie is een moeilijke branche om in door te breken. Er spelen veel variabelen mee die bijdrage kunnen leveren aan een doorbraak of een flop. Denk aan de stoffen, de kwaliteit, de fit, de branding en het imago bij de buitenwacht. Er zijn in de Benelux een aantal opkomende merken die het is gelukt is om publiciteit te vergaren. We hebben er negen voor je op een rijtje gezet.

La Fam

La Fam is een merk dat is opgericht door broer en zus, Renze en Anne van Jaarsveld. Dit merk is gestoeld op het hebben en het voelen van een familieconnectie. Dat kan op elke manier zoals daadwerkelijk met je familie, met je vrienden en iedereen met wie je een innige band deelt. Het merk staat voor eenheid en gelijkheid.

Flaneur Homme

Flaneur Homme is een merk dat zich richt op minimalisme en comfort gecombineerd met streetwear. De skate- en rockinvloeden zijn er vooral in terug te vinden. Voor hun laatste collectie lieten ze zich inspireren door de Amerikaanse stijl na de Eerste Wereld-Oorlog in de ‘Roaring 20’s’.

L’Origine

L’Origine maakt collecties waarin ze hun Ghanese roots vertalen naar tijdloze unisex stijlen.
Het merk wilt baanbrekend zijn door de Ghanese invloeden in de kleding voor iedereen interessant te maken in de fashionwereld.

Seventeenthebrand

Seventeenthebrand is een merk dat in 2017 is gestart door de Belgische Mohamed Belghali. Hij is begonnen met het verkopen van printed hoodies. Dit heeft hij in een wereldmerk weten te manifesteren dat gedragen wordt door mensen zoals Gunna en Offset. Het ultieme doel voor de mensen achter Seventeenthebrand is om de creatievelingen en de jeugd van verschillenden etniciteiten te inspireren en bij elkaar te brengen.

1/OFF PARIS

1/OFF PARIS is een merk dat zich vooral bezighoudt met upcycle fashion. Ze hergebruiken vintage kledingstukken en maken daar een geheel nieuw high-end design van. De focus ligt voor hen in de verfijndheid en de details. Ze maken de cirkel letterlijk rond door oude pieces te gebruiken zodat vintage kleding voortleeft in hun designs.

Pal Sporting Goods 

PAL Sporting Goods is begonnen als familiebedrijf. De focus ligt in de kwaliteit tijdens het maken van gedetailleerde sportkleding. Of het nou voor watersporten, skiën of tennis is; PAL streeft ernaar om jou goed te laten voelen tijdens het bewegen. Meedoen is belangrijker dan winnen.

Lumi3re

Lumi3ere is een merk waarbij luxe kleding de paden kruist met streetwear. Kwaliteit en elegantie staan hierbij centraal. Hun doel is om de drager zich zo comfortabel en stijlvol mogelijk te laten voelen.

New Amsterdam Surf Assoctiation

Voormalig windsurfer Paul Zeper begon het merk omdat hij de surf-cultuur graag terug wilde zien in het Nederlandse kledinglandschap. Mensen moet zich uitgedaagd voelen om erin te lopen. Daarin streeft hij ernaar om de rauwe randjes in zijn kleding altijd terug te laten komen.

Bram’s Fruit

Het belangrijkste aan de kledingervaring die Bram’s Fruit jou wilt bieden is de vrijheid. De kleding is kleurrijk en dat zet de zintuigen volledig open. De fantasierijkheid en de creativiteit brengen je in een sfeer van extase.

Leave a Reply