Skip to main content

Dit zijn de beste TikTok trends en challenges 

08/09/2021
TikTok
Beeld: Pexels

Het is makkelijk om de tijd te vergeten wanneer je urenlang op TikTok scrolt. Het platform heeft ontelbare video’s over diverse onderwerpen. Zelfs over onderwerpen waarvan jij niet eens wist dat je ze nodig had in jouw leven. De app lanceerde in 2016 in China. Het gebruikersaantal is in het afgelopen jaar verdubbelt naar 1,7 miljoen. Wereldwijd is TikTok wel 2 miljard keer gedownload. 

Op een of andere manier weet de app wat voor video’s gebruikers leuk vinden, en verschijnen deze video’s ook op de ‘for you’ pagina. Het onwerkelijke algoritme heeft ervoor gezorgd dat TikTok de perfecte plek is om virale trends te starten. Niet alleen het algoritme laat de app uitblinken. De muziek, de edit tools, filters, en alle video-effecten die ervoor zorgen dat creators short clips kunnen maken. TikTok heeft zelfs features van andere populaire social media platformen overgenomen. Afgezien van de zwarte creators die weinig erkenning krijgen en het dodelijke afloop van bepaalde trends, biedt het platform een uitlaatklep voor creators die op een nieuwe manier social media content maken. 

Wij hebben dansjes, pranks, skits, verhalen en challenges vanuit TikTok viraal zien gaan op andere platformen. Soms is het moeilijk bij te houden wat trending is. Complex helpt jou daarbij. Hieronder zie je een paar van de beste TikTok trends en challenges van het moment.

Trackstars 

@kaitlannhaylee

#runnertrackstarchallenge 🤣 let’s just say if I wasn’t intoxicated i would’ve done better 😂 Part 2 coming soon #fyp

♬ Track Star – Mooski

Originele geluid: Track Star – Mooski

Tags: #trackstars

TikToker @cityboyj heeft ‘Track Star’ in januari op de kaart gezet door er een dans challenge van te maken. Enkele maanden later hebben mensen het populaire nummer getransformeerd naar een runaway challenge. Gebruikers zetten de timer tussen vijf en tien seconde, vervolgens probeert iedereen uit beeld te rennen voordat er een foto wordt gemaakt. Wie op de foto staat verliest de challenge. Het is net als een digitale verstoppertje. Een andere trackstar challenge maakt een foto om erachter te komen wie het verst rent binnen drie seconde. 

I’ll never forget you 

@caitlynnwickham

Wish I would’ve got her insta so we could’ve stayed in touch #fyp #foryou #illneverforgetyou #billie #billieeilish

♬ Never Forget You – Noisettes

Originele geluid: Never Forget You – Noisettes

Tags: #illneverforgetyou

Deze flashback trend is een manier voor gebruikers om noemenswaardige momenten uit het verleden te delen. Meestal zetten Tiktokers het in voor ontmoetingen met beroemdheden.  Het eerste deel van de video is ondertiteld met ‘voor de persoon die’.  In het tweede deel zie je een filmpje van de persoon, hetzij een entertainer, atleet, de vader van je kind. Wie zij ook delen, dit is de persoon die nooit vergeten wordt. 

VHS filter

Originele geluid: Hi watermelon sugar – Alisa 

Tags: #vhstape

De VHS filter in combinatie met het nummer ‘Hi Watermelon Sugar’ zorgt voor een heerlijk nostalgisch gevoel. Dit is wederom een trend die zich focust op het verleden. Alleen laten de gebruikers geen echt filmpje zien van zichzelf uit 1990. In plaats daarvan maken zij oude foto’s van zichzelf na met hun kind of jongere familieleden. Je zult filmpjes terugzien waarbij de ouders gewoon copy paste hebben gedrukt bij het maken van hun kinderen. 

Touch it  Challenge

Originele geluid: Touch It (Busta Rhymes) TikTok – DJ dembow

Tags: #touchitchallenge

Deze challenge is aantrekkelijk voor de fashionista’s onder ons. Terwijl je gebruik maakt van een remix van ‘Touch It’ laat jij jouw beste outfits zien. Tijdens de intro sta je in een casual outfit maar zodra de beat dropt serveer je look na look. Wat erg inspirerend is voor jouw outfit of the day content. 

Scholarship Challenge

Originele geluid: geen

Tags: #scholarshipchallenge

Wij weten allemaal dat ouders en oudere familieleden de makkelijkste prooi zijn voor een goede prank. Vaak zijn zij wel bekend met social media, maar niet up-to-date over de laatste trends. Tijdens de scholarship challenge maken studenten hun ouders wijs dat zij een zoom gesprek hebben die hen een mogelijke studiebeurs kan opleveren. De ouders mogen aanwezig zijn als grootste inspiratiebron. Maar zodra zij allerlei creatieve verhalen verzinnen over waarom die ouders inspirerend zijn begint de prank pas. Hoe lang blijven jouw ouders stil wanneer je online vertelt dat zij jou bijvoorbeeld hebben gestolen uit het ziekenhuis? 

The Magic Bomb (vragen die ik vaak gesteld krijg)

Originele geluid: The Magic Bomb (Questions I Get Asked) [Extended Mix] – Hoàng Read

Tags: #fyp 

Deze trend wordt uitgevoerd door diverse internet persoonlijkheden. Vooral met een opgebouwd platform kun vaak terugkerende vragen krijgen. Met een specifieke handbeweging op de beat maken de gebruikers een filmpje waarin zij de veelgestelden vragen beantwoorden. 

Alors On Dance 

Originele geluid: Alors On Dance – Stromae

Tags: #alorsondance 

Toen het filmpje van een groepje mannen die heerlijk relaxed dansen op ‘Alors On Dance’ viraal ging werd er een nieuwe trend geboren. Tiktokers besloten dit filmpje als greenscreen te gebruiken en heerlijk mee te dansen. Het filmpje krijgt als ondertiteling een situatieschets met een goede afloop. 

Aht Aht Aht (dadjokes) 

Originele sound: Aht Aht Aht – Theowisseh_

Tags: #ahtahtaht #dadjokes

Dadjokes zijn even oud als de tijd. Dit zijn de grapjes die te flauw zijn om niet te lachen. Creator Theo Wisseh besloot samen met zijn vrienden om deze vorm van humor een nieuw leven in te blazen. Naast de flauwe grappen (die stiekem best leuk zijn) slaan zij ook elk verplaatsbare object in hun omgeving om de grap er letterlijk door te drammen. 

Leave a Reply