Skip to main content

Dit zijn de duurste Netflix Originals ooit

22/10/2021december 17th, 2021

Paar jaar geleden begon het: de discussie of streamingdiensten traditionele televisie konden vervangen. Netflix werd een ‘hype’ genoemd en totaal niet serieus genomen als het ging om de prestigieuze prijzen. Sinds het begin van de corona-pandemie is die vraag overduidelijk beantwoord. Maar hoeveel kost het Netflix om die originals te maken? Complex zocht het voor je uit! Hieronder een overzicht van een aantal Netflix originals: 

1. The Crown (2016) – kosten 13 miljoen per aflevering 


Dit drama onthult de politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Elizabeth II en de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20ste eeuw vorm hebben gegeven. Aangezien het over het Britse monarchie gaat, is het budget voor de serie niet zo vreemd. 

2. Stranger Things (2016) – kosten: 12 miljoen per aflevering 

Het verhaal begint nadat een jongetje is verdwenen. Direct daarna komen in een stadje mysterieuze zaken aan het licht, zoals geheime experimenten, bovennatuurlijke krachten en een vreemd meisje. Het was inmiddels één van de populairste series van Netflix en waarschijnlijk heeft het meegeholpen aan het succes van de streamingdienst wereldwijd.

3. The Get Down (2016) – kosten: 11 miljoen per aflevering

New York, 1977. Zes getalenteerde en bezielde jongeren uit de South Bronx jagen hun dromen na. Ze willen met hun supersnelle beats de muziekgeschiedenis veranderen. Helaas is de Netflix original na het eerste seizoen stopgezet door Netflix. Dit was een primeur, dit was namelijk nog niet eerder gebeurd bij de streamingdienst.

4. The Witcher (2019) -kosten: 10 miljoen per aflevering

De serie is gebaseerd op de gelijknamige videogameserie. Geralt van Rivia, een gemuteerde monsterjager die je kunt inhuren, is op weg naar zijn bestemming in een onstuimige wereld waarin mensen vaak slechter zijn dan monsters. Het is één van de beste Netflix originals die er is.

5. Marco Polo (2014) – kosten: 10 miljoen per aflevering

Marco Polo – gebaseerd op de avonturen van de beroemde ontdekkingsreiziger aan het hof van Kublai Khan – speelt zich af in een wereld vol hebzucht, verraad en intriges.

6. Sense8 (2015) – kosten: 9 miljoen per aflevering

In deze meeslepende serie van de makers van The Matrix en Babylon 5 ervaren acht personen via telepathie elkaars leven.

7. The Defenders (2017) – kosten: 8 miljoen per aflevering

Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist gaan de strijd aan met gemeenschappelijke vijanden wanneer New York wordt bedreigd door een duistere samenzwering.

8. Bloodline (2015) – kosten: 7-8 miljoen per aflevering

Wanneer een in ongenade gevallen zoon duistere familiegeheimen uit het verleden dreigt te onthullen, wordt de loyaliteit van z’n broers en zussen op de proef gesteld.

9. Altered Carbon (2018) – kosten: 7 miljoen per aflevering

Na 250 jaar in ijs te hebben geleefd, keert een gevangene terug tot leven in een nieuw lichaam met één kans om zijn vrijheid te winnen: door het oplossen van een verbijsterende moord.

10. Bridgerton (2020) – kosten: 7 miljoen per aflevering

Acht hechte broers en zussen van de familie Bridgerton zoeken liefde en geluk binnen de Londense high society. Geïnspireerd op de succesvolle romans van Julia Quinn.

11. House Of Cards (2013) – kosten: 5 miljoen per aflevering

House of Cards is een Amerikaanse televisieserie uit 2013 ontwikkeld door Beau Willimon voor de streamingdienst Netflix. Kevin Spacey speelde tot en met het vijfde seizoen de hoofdrol als Francis “Frank” Underwood, een genadeloos en ambitieus politicus in Washington D.C. Het politieke drama is gebaseerd op de gelijknamige Britse miniserie uit 1990. Op 30 oktober 2017 werd bekend dat er na het zesde seizoen geen nieuw seizoen meer zou volgen. Spacey was inmiddels in opspraak geraakt wegens seksuele intimidatie en zijn personage werd vermoord in het onderliggende script. Het laatste seizoen ging op 2 november 2018 in première.

12. Orange Is The New Black (2013) -kosten: 4 miljoen per aflevering

Als een misdaad uit haar verleden alsnog om de hoek komt kijken, belandt een bevoorrechte New Yorkse in een vrouwengevangenis, waar ze snel vrienden en vijanden maakt.

13. Hemlock Grove (2013) – kosten: 4 miljoen per aflevering

Geheimen zijn dagelijkse kost in het rustige stadje Hemlock Grove waar het donkerste kwaad zich schuilhoudt.

14. Narcos (2015) – kosten: 2.5 miljoen per aflevering

Volg het begin van de Mexicaanse drugsoorlog in de jaren 80 in dit waargebeurde, nieuwe Narcos-verhaal over de opkomst van het Guadalajara-kartel.

15. On My Block – kosten: 2 miljoen per aflevering

In een ruige buurt in Los Angeles wordt de vriendschap van vier intelligente, grappige streetwise tieners op de proef gesteld wanneer ze naar de middelbare school gaan.

Leave a Reply