Skip to main content

Een tandarts in New York wordt ervan beschuldigd om betaling in natura aan te nemen

27/08/2021
Beeld: Flickr / jOANNE xTC

Een 70-jarige tandarts in New York is afgelopen woensdag gearresteerd. Op verdenking van een jarenlang ruilhandel met drugsverslaafden. De tandarts maakte gebruik van pijnstillers die uitgewisseld werden voor seks. Volgens de lokale autoriteiten had de tandarts illegale medicijnen voorgeschreven, waaronder oxycodon, Percocet en Xanax.

De aanklacht die tegen de tandarts loopt, heeft 28 tellingen betreffend distributie van gereguleerde stoffen. Volgens het OM van New York had Arnold tussen oktober 2016 en augustus 2020 op illegale wijze pijnstillers verstrekt aan ten minste zes verschillende vrouwen. Dat zou dan moeten gaan om vrouwen waarvan bekend was dat ze worstelden met drugsverslaving.

“Met een duidelijke minachting voor medische integriteit, zou Dr. Arnold recepten voor seks hebben uitgewisseld in zijn kantoor en thuis. Dit onderzoek was gericht op een tandarts die misbruik maakte van zijn positie door het drugsgebruik te verspreiden en het leven en de veiligheid van verschillende vrouwen in gevaar te brengen. Ik prijs de mannen en vrouwen van het DEA Long Island District Office Tactical Diversion Group voor hun doelmatige en ijverige werk aan dit onderzoek.”

DEA Special Agent-in-Charge Donovan.

Volgens autoriteiten zou de tandarts tot afgelopen maandag bezig zijn geweest met de verkoop van verslavende pijnstillers. Alle aanklachten bij elkaar kan de tandarts 20 jaar gevangenisstraf opleveren. Hij zit nu vast zonder optie voor borgtocht.

Leave a Reply