Deze vijf female kledingmerken moet je kennen

mrt 08 2022, 14:51 FASHION
screenshot 2022 03 08 at 133306
We zien de laatste tijd steeds meer kledingmerken voorbij komen die door vrouwen zijn opgericht; een positieve ontwikkeling. In veel branches is het mannelijk geslacht nog steeds dominant, dit zien we onder andere duidelijk terug in de muziekwereld maar ook in de fashionindustrie. Daarom hebben wij vijf kledingmerken die door vrouwen bedacht en gerund worden voor jullie op een rijtje gezet die in het zonnetje gezet mogen worden.
Susan Bijl
Susan Bijl is inmiddels een begrip over de hele wereld. Je kan niet aan de herkenbare en kleurrijke designs van de tassen ontkomen en ze zijn vooral enorm populair in de stad Rotterdam. De tassen zijn gemaakt van ripstop nylon, dit zorgt ervoor dat ze er niet alleen leuk uitzien maar ook heel stevig zijn. Bijl heeft meer dan 400 tassen ontworpen en deze worden wereldwijd verkocht.
Versatile Forever
De oprichtster van het merk, Inez Naomi Correa Alves, begon ooit als modedocent. Deze Rotterdamse powervrouw heeft inmiddels haar eigen kledingmerk genaamd Versatile Forever en maakt nieuwe kledingstukken van voetbalshirts en sjaals. Ze haalde haar inspiratie uit de liefde die voetbalsupporters voor hun voetbalclub hebben. Deze powervrouw gaat keihard en haar designs hangen momenteel in de Bijenkorf.
Reconstruct Collective
Voordat de vijf vrouwen Laura Aanen, Alyssa Groeneveld, Kim Kivits, Michelle Lievaart en Sanne Verkleij het merk Reconstruct Collective opstartten, studeerden ze aan de Willem de Kooning Academie. De naam spreekt voor zich. De vrouwen maken hun designs van gereconstrueerde kleding. Hun ontwerpen zijn onder andere al te zien geweest op Copenhagen Fashion Week, Paris Fashion Week en New York Fashion Week.
Danielle Cathari
Danielle Cathari is een Amsterdamse modeontwerpster. Haar eigen kledingmerk gaat super hard en in haar campagnes werkt ze onder andere met topmodel Kendall Jenner. Cathari's werk speelt in op het concept van 'complementerende contrasten' en door middel van haar designs wil ze nostalgie naar voren te brengen. Buiten haar eigen kledingmerk genaamd Danielle Cathari, is ze ook een partnership aangegaan met het merk Woolrich Woman. You go girl!
1/Off Paris
Het merk 1/OFF Paris heeft ook een vrouwelijke oprichtster, Renee van Wijngaarden. Het merk maakt van vintage high-end kledingstukken, nieuwe en unieke designs. Zo werken ze met kleding van onder andere Burberry, Yves Saint Laurent, Celine, Chanel, Valentine en Ralph Lauren. De visie van 1/OFF Paris is dat modeartikelen niet langer gezien moeten worden als wegwerpartikelen, maar eerder onderdeel moet zijn van een eeuwige inspiratiecyclus.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21
https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34