Off The Rack #10: Botter, Banlieue, Clints en meer fashion releases...

sep 29 2022, 18:09 FASHION
womens cloud 9 full body 1024x1024
Wil je meer weten over wat er speelt in de fashion wereld? In Off The Rack lees je elke week meer over het belangrijkste nieuws rondom mode. Sneaker releases, een nieuwe high fashion collectie, streetwear en alles daartussenin. Wij houden het bij voor jou in Off The Rack.

Caribbean Couture merk BOTTER presenteert hun nieuwe SS23 collectie tijdens Paris Fashion Week

Voor Spring/Summer 2023 brengt BOTTER een ode aan Moeder Aarde met referenties naar de oceaan en extreem veel H2O. De kenmerkende, levendige blauwe kleur van het merk is in de hele collectie terug te vinden, naast contrasterende tinten bruin, zwart en oranje. Modellen liepen met hun handen diep in met water gevulde condooms.
Vervolgens werden pakken en bodycon jurken voorzien van hartvormige uitsnijdingen in het midden en waren er kledingstukken die ons deden denken aan duikers die naar lucht happen en hun duikuitrusting afwerpen.

Lack of Guidance brengt een ode aan de kits van o.a. Ajax en Argentinië in nieuwe drop

Geïnspireerd door de cultuur en nostalgie rond voetbal, heeft Lack of Guidance sinds de oprichting in 2016 een trouwe cult following opgebouwd. Ditmaal zijn ze terug met hun nieuwste FW22 drop waarin we toffe knitwear zien, gebaseerd op de kits van o.a. Ajax, Argentinië en Inter Milaan.
De nieuwe drop is direct verkrijgbaar via de website van Lack of Guidance en geselecteerde retailers.

The New Originals brengt ons naar Outer Space in nieuwe editorial

Deze nieuwe collectie is ook een introductie voor de eerste vrouwencollectie van The New Originals. Hierin zien we mooie knitwear pieces voor mannen en vrouwen, toffe space-inspired graphics op T-Shirts en sweaters en jassen met mooie panelling. Voor de vrouwen zitten er ook bodycon tops en bottoms bij die ervoor zorgen dat je figuur altijd het best tot haar recht komt.
De nieuwe collectie is nu verkrijgbaar via de website van The New Originals en geselecteerde retailers.

Het Britse streetwear merk Clints dropt een van de tofste leren bombers

Deze keer kiest Clints voor een donkerder kleurenpalet in de gehele collectie. Hierbij introduceren ze een nieuwe track set en stencil hoodie samen met een boel T-shirts en accessoires.
Het hoogtepunt van de collectie is de nieuwe leren "Bully Jacket" met drop shoulders, een bijgesneden elastische taille en een scherpe kraag. Het ontwerp wordt gecomplementeerd door het gebruikelijke Clints-logo op de voorkant van de borst, dat te zien is als de zilveren rits openstaat.
Terugkerend naar de kern van het kledingmerk, is de nieuwste tracksuit uitgevoerd in een effen zwarte tint met geborduurd Clints-logo op de borst en de slogan van het merk "Step Correct" eronder geborduurd.
De collectie is vanaf 2 oktober verkrijgbaar via de website van Clints.

Banlieue dropt 'Blink of an eye' collectie

De nieuwe collectie van Banlieue is geïnspireerd door dat ene ogenblik waarin zich een oneindigheid van mogelijkheden ontvouwen. Dit hebben ze vertaald naar zes capsule collecties.
De SHERPA capsule bestaat uit items gemaakt van een dikke, zachte Sherpa stof. De collectie staat voor het begin van een journey. Het begin van alles is vaak moeilijk. Als je ergens net aan begint, word je vaak geconfronteerd met stormen en beproevingen, of je je nu in een bergachtig gebied bevindt of op de straten van een grote stad. Centraal in de lijn staat de Moto Balaclava Hoodie, gemaakt om elke storm te doorstaan.
Het FLEUR DE LIS symbool zie je terug in alle stukken uit deze capsule. De collectie verbeeldt een gevoel van anders-zijn en je niet op je plaats voelen. Dit gevoel wordt vaak veroorzaakt door vooroordelen en uiterlijke schijn, terwijl in realiteit juist blijkt dat deze "anderen" dezelfde doelen nastreven. De Fleur de Lis wordt algemeen aanvaard als een koninklijk symbool, het tegenovergestelde van hoe wij onszelf zien. Maar juist door dit symbool toe te eigenen, bewijzen we dat niets of niemand onoverwinnelijk is, zelfs niet als je van koninklijken bloede bent.
De GALANTE lijn verwijst naar het beruchte ijshockeyteam Danbury Trashers, en de iconische Galante jersey. De lijn staat voor rebelsheid en het drukken van je stempel. Door de regels te overtreden weet je zeker dat je zal worden herinnerd.
De collectie is nu verkrijgbaar via de website van Banlieue en selected retailers.
Wil jij de fashion releases van voorgaande weken terug zien? Check alle 'Off The Rack' artikelen hier!

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21