Off The Rack #5: Arte, The New Originals, en meer fashion releases...

jul 29 2022, 16:17 FASHION
295661981 595294611990486 3696170458229044231 n
Wil je meer weten over wat er speelt in de fashion wereld? In Off The Rack lees je elke week meer over het belangrijkste nieuws rondom mode. Sneaker releases, een nieuwe high fashion collectie, streetwear en alles daartussenin. Wij houden het bij voor jou in Off The Rack.

The New Originals: Inner Space Station

Graphic tees, long-sleeves en sweaters. Fashion geïnspireerd op reizen door de ruimte. The New Originals laat via hun Instagram het eerste deel van hun nieuwe collectie zien.
Het gaat om de ontdekking van de 'space' in ons: de innerlijke wereld van je eigen verbeelding. De collectie is retro-futuristisch en geïnspireerd door science fiction. Er zijn vloeiende lijnen, organische vormen, en subtiele kleurtinten.

Arte Antwerp deelt FW22 collectie

De nieuwe collectie van Arte Antwerp mag niet ontbreken in Off The Rack.
Deze collectie is gemaakt om de imperfectie van de mens te vieren. Arte is geïnspireerd door 'ouderwetse' handwerk technieken, waardoor er 'imperfecte' producten ontstaan. Zo zeggen ze: "het echte leven is niet perfect, het is veel interessanter." Ze hebben zelf, met de hand, motieven gemaakt, en imperfecte patronen gebruikt.
De collectie is hier te verkrijgen.

New Amsterdam Surf Association x SistersJanssen

New Amsterdam, én SistersJanssen vinden het beide belangrijk om samen te werken met vrienden en familie. De twee zijn daarom ook samen gekomen om een limited edition badpak uit te brengen.
In deze samenwerking zien we een goede mix van de werelden van de twee. SistersJansen brengt het vrouwelijke aspect, met de kleuren en vormen, terwijl New Amsterdam het surf-aspect toevoegt.
nasa
nasa2

Reconstruct Collective dropt 'UNI, you & I'

Voor pride heeft Reconstruct Collective van oude sportkleding 11 uniforms gemaakt. Elke outfit is geïnspireerd door een van de kleuren van de pride vlag. Zo willen ze dat de persoon die het draagt een 'power ranger' wordt in deze specifieke kleur. Verschillende sport clubs hebben sport items gedoneerd voor deze collectie.
De enige kleuren die de collectie zelf heeft toegevoegd zijn bruin en zwart. Deze representeren mensen van kleur. "People of color have often been left out of the queer narrative despite being the driving force behind the movement." zeggen ze op hun Instagram.
Verder staan de zwarte en bruine strepen voor alle mensen die HIV/AIDS hebben, of hebben gehad.
Het is een bijzondere collectie met een bijzondere achterliggende gedachte.
Wil jij de fashion releases van voorgaande weken terug zien? Check alle 'Off The Rack' artikelen hier!

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
website banner template

In Gesprek Met 24kGoldn

24kGoldn, bekend van 'Valentino' en 'Mood', brak door op 18-jarige leeftijd. Zijn EP 'Growing Pains' verkent zijn leven na succes.

MUZIEK apr 25, 18:00