Rimon deelt haar streetwear musthaves, het bijzondere aan de digital era en haar plannen voor 2022

feb 14 2022, 11:25 FASHION
hypebeastxzalando gyatso optie1 2
De impact van streetwear is onmiskenbaar in het huidige modelandschap. Streetwear is verreweg een van de meest populaire stijlen onder modeliefhebbers en artiesten, maar ook voor de alledaagse burgers. Zalando speelt hier goed op in door Zalando Street te introduceren. Op Zalando kan je natuurlijk erg veel brands krijgen in de categorie streetwear, maar het bedrijf tilt dit nu naar een hoger niveau, door hier ook een digital-first streetwear magazine aan toe te voegen. Hierbij werkt Zalando samen met game changers die een unieke stijl uitdragen en een bijzondere stem hebben. Een van die gamechangers is singer/songwriter Rimon. Afkomstig uit ons eigen Amsterdam-Oost, neemt de artiest nu de wereld over met haar muziek en indrukwekkende visuals. Complex NL sprak Rimon over haar samenwerking met Zalando Street, haar EP ‘Digital Tears’ en haar plannen voor 2022.   
Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?
Veelzijdig, maar over het algemeen houd ik ervan om rauwe elementen te combineren met wat vrouwelijke/elegante pieces. Ik ben obsessed met tassen en boots, maar ik houd ook van tracksuits en cozy wear met wat grovere sieraden. Dit vertaalt zich allemaal in mijn video's en werk, maar dan nog groter en gedurfder. Dit is ook de reden waarom ik het leuk vind om met Zalando samen te werken.
Heb je een stijlicoon? Zo ja, wie?
Ik heb niet perse een stijlicoon, maar ik vind de veelzijdigheid van Rihanna heel nice en bijvoorbeeld de gedurfdheid van Erykah Badu, die me heel erg inspireert met al haar sicke sieraden en interessante elementen die ze aan haar outfits toevoegt.
hypebeastxzalando gyatso optie3 1
Beeld: Gyatso Davids voor Zalando Street
In de eerste video van #Zalandostreet geef je aan op vele, verschillende plekken gewoond te hebben. Welke invloed heeft dat gehad op jouw stijl?
Ik denk wederom de veelzijdigheid. Ik kan heel veel verschillende culturen waarderen, dit vloeit door in eigenlijk alles. Ik luister veel verschillende genres, eet bijna alles en hetzelfde geldt voor kleding. Des te unieker kleding is, des te mooier ik het vaak vind. Zalando Street is er helemaal op gericht om mensen de kans te geven om zich nog unieker te kleden en hun eigen stijl te ontdekken.
Wat zijn volgens jou echte streetwear musthaves?
Witte Nike Air Forces zijn sowieso een must have, hoe standaard dat ook klinkt, maar die kun je echt met alles aan. Hetzelfde geldt voor de zwarte Nike Shox, ik heb die ook regelmatig aan.

‘’Ik loop thuis vaak rond in een oversized shirt, zonder broek’’. 

Rimon

Wat draag je als je thuis bent, op je vrije dagen?
Ik loop vaak rond in een oversized shirt thuis, zonder broek. Of ik draag een cozy tracksuit. Wel altijd wijd en comfortabel.
Je hebt in september je nieuwe EP ‘Digital Tears’ uitgebracht. Hoe verloopt het proces van het uitkiezen van de juiste looks en stijl voor een nieuw project?
Het is een lang proces, ik vind esthetiek en creative direction heel belangrijk. Daarom probeer ik bij elk project meerdere visuele moodboards te creëren voor elk aspect van de rollout. Dus een board voor de styling, board voor de merch, voor de tour, voor de huisstijl qua typografie etc. Dit zijn gewoon dagen waarop ik achter mijn laptop zit, goed nadenk over wat ik wil overbrengen met een project en daar dan de juiste vertaling voor vind door middel van beeldmateriaal op het internet. Soms teken ik het of schrijf ik uit wat ik precies wil.

‘’Ik vind de veelzijdigheid van Rihanna heel nice en bijvoorbeeld de gedurfdheid van Erykah Badu, die me heel erg inspireert met al haar sicke sieraden en interessante elementen die ze aan haar outfits toevoegt.’’

Rimon

Digital Tears richt zich veel op de huidige online wereld. Wat vind jij het meest fascinerende aan de digital era?
Er zijn zoveel fascinerende dingen aan deze digitale era, maar misschien vind ik de snelheid van alles wel het meest indrukwekkend, maar ook het meest beangstigend. Wij hebben binnen dit internet tijdperk als generatie, al zoveel innovaties meegemaakt, dat ik me soms afvraag hoe de wereld er uit gaat zien over twintig jaar.
Je gaat volgende maand op tournee. Heb je de looks voor de tour al uitgekozen?
Yes! Ik ga samenwerken met een designer waar ik al eerder mee heb gewerkt, samen hebben we al een paar meetings achter de rug en zij zal custom pieces maken op basis van de designs die ze al heeft liggen!
Wat kunnen we in 2022 nog meer van je verwachten?
Veel! Hopelijk zal dit het jaar zijn dat de wereld een voorproefje krijgt van mijn debuut album, ik heb het gevoel dat 2022 en de jaren daarna de echte wereldwijde introductie gaan zijn van mij, op grote schaal, so I am excited!

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21