Soufiane Touzani over nieuwe collectie FC Straat x Ballin Amsterdam: ‘Als ik een nieuw trainingspak had, kon ik niet wachten om te voetballen’

sep 28 2022, 16:47 FASHION
m0a9239
Straatvoetballer Soufiane Touzani heeft onlangs een nieuwe collectie van zijn kledinglijn ‘FC Straat’ uitgebracht, in combinatie met Ballin Amsterdam. We spraken Touzani over de nieuwe ‘GOAT’ collectie, het beste uit jezelf halen, de erkenning voor straatvoetbal en meer.
Je hebt zojuist de GOAT collectie uitgebracht in samenwerking met Ballin Amsterdam. Wat betekent het GOAT (Greatest of All Time) principe voor jou en waarom wilde je dat verwerken in deze collectie?
De GOAT is normaal gesproken een titel die iemand krijgt die de beste van de wereld is. Denk aan Messi, Ronaldo, Michael Jordan. Ik wilde dat principe laagdrempeliger maken, met het idee dat iedereen zijn eigen GOAT kan worden. Iedereen heeft een bepaalde gift. Als jij het maximale uit jezelf haalt, vind ik dat je terug kan kijken op je carrière en kan zeggen: ik ben mijn eigen GOAT. Ik ben de beste versie van mezelf.
Wat doe jij om elke dag weer het beste uit jezelf te halen?
Ik let heel goed op wat ik eet. Het is toch gek dat als we diesel in een benzine auto gooien, we in paniek raken, maar niet dezelfde aandacht hebben voor ons lichaam. Uit de juiste voeding kan je de meeste energie halen, wat je nodig hebt om te trainen. Dat is het tweede wat ik doe om het beste uit mezelf te halen, genoeg bewegen. En tenslotte zorg ik ook dat ik genoeg tijd heb om lekker te chillen. Die drie dingen helpen mij elke dag weer de beste versie van mezelf te zijn.
Het lijkt alsof je het altijd mega druk hebt met van alles. Hoe ziet een dag uit jouw leven eruit?
De ochtend is heilig, voor mijn kinderen. We staan vroeg op. Vanaf een uur of half 7 tot half 9 zijn ze met mij, breng ik ze naar school en spenderen we echt quality time met elkaar. I bless the day by beginning with my kids. Daarna ga ik met een gerust hart naar mn werk, waarna de rollercoaster begint. Ik kies ervoor om heel veel dingen te doen. Zo organiseer ik shoots voor de collecties, doe ik interviews, ik bemoei me met edits, bedenk concepten, ik heb hier en daar meetings, en tussendoor probeer ik nog te trainen.  
m0a9204
Je voorgaande collecties waren allemaal uniseks. Is dat nu weer het geval? Zo ja, waarom is dat zo belangrijk voor je?
Ja, dat is ook bij deze collectie het geval. Wij zeggen dat we voor iedereen zijn, dus dat wil je dan ook terug laten komen in je kleding.
We hebben jou vorig jaar gesproken. Toen gaf je aan dat je wereldwijde erkenning wil voor de sport straatvoetbal. Hoe vind je nu dat het gaat met de erkenning voor de sport?
Echt super goed. De jonge voetballers komen weer meer tot leven. We hebben heel veel pilots gedraaid van ‘FC Straat in het klein op jouw plein’. Daarmee hebben we op verschillende pleinen het aantal straatvoetballers van vijf naar vijftig gebracht, dus echt vertienvoudigd. Je ziet ook dat FC Straat echt leeft. Ayoub het Monster is een van onze voetballers. Supporters hebben zelfs fan accounts voor hem gemaakt op TikTok. Zijn trainer is Robin van Persie, hij speelt bij Feyenoord. Van Persie’s vrouw Bouchra kwam een keer naar me toe en ze zei: ‘Het is echt een happening. Toen onlangs een wedstrijd op het punt stond om te beginnen, stonden er vijftig kinderen te wachten.’ Ze dacht dat die kinderen op de foto wilden met Van Persie, maar die bleken daar allemaal te staan wachten op Ayoub. Ik vond dat echt bizar. Afgelopen weekend heb ik ook veel kinderen mogen ontvangen bij de wedstrijd van Nederland tegen België. We hielden daar een Q&A en negen van de tien vragen gingen over FC Straat. Ik weet niet hoe ze het hadden geflikt, want de collectie was toen nog niet eens uit, maar er waren zelfs twee kids die de trainingspakken van deze collab aanhadden! Daar was ik echt trots op.
Het is natuurlijk ook een nieuwe generatie voetballers, waarbij social media heel groot is.
Ja, zeker. Bij alles wat we doen bij FC Straat, is het doel om de kinderen van watch time naar play time te laten gaan. Dus je ziet bepaalde content of je bent naar een evenement van ons geweest en daarna moet jij zoiets hebben van: ‘ik heb lekker zin om te voetballen’. Watch time omzetten naar play time. En dat werkt alleen maar beter met deze nieuwe collectie. Hoe je het wendt of keert, als ik vroeger een nieuw trainingspak kreeg van mijn oom, dan wilde ik meteen met die outfit naar het pleintje. Ik wilde dan echt laten zien: ‘hey, I’m ready!’
Je gaat ontzettend lekker op YouTube, je bent het boegbeeld van straatvoetbal geworden, je bent op tv geweest en je hebt je eigen kledinglijn, welke doelen heb je nog meer?
We zijn in Nederland begonnen en we gaan de hele wereld veroveren. Dus we gaan niets nieuws doen, maar het gewoon groter maken. Op 2 oktober hebben we weer ons eerste FC Straat live event, tijdens corona konden we geen publiek ontvangen. Het zou super hard zijn als je een trainingspak bestelt en dan even langskomt. Als je een FC Straat trainingspak aan hebt, sniper ik je sowieso, haha.  

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07
banner site

Complex Picks: Willem - Spuug van God

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van Willems album 'Spuug van God' uit.

MUZIEK mrt 05, 16:10