Suède sneakers schoonmaken: de ultieme guide

mrt 20 2023, 12:59 FASHION
58420497 bsr agency
Suède sneakers zijn een favoriete keuze voor velen dankzij hun stijlvolle en tijdloze uitstraling. Echter, het onderhouden van deze schoenen kan soms een uitdaging zijn. In deze guide ontdek je hoe je jouw suède sneakers kunt schoonmaken zonder de kwaliteit en het materiaal te beschadigen. Lees verder voor stapsgewijze instructies en nuttige tips om je sneakers er altijd op hun best te laten uitzien.
 1. Benodigdheden verzamelen: Om te beginnen met het schoonmaken van je suède sneakers, heb je de volgende benodigdheden nodig:
 • Een zachte borstel (bij voorkeur een suèdeborstel)
 • Een suède gum of zachte potloodgum
 • Een schone, droge doek
 • Mild schoonmaakmiddel
 • Een kom met lauw water
 1. Verwijder het oppervlakkige vuil: Voordat je begint met het schoonmaken van je suède sneakers, zorg je ervoor dat ze volledig droog zijn. Gebruik de zachte borstel om voorzichtig het oppervlakkige vuil en stof te verwijderen. Borstel altijd in dezelfde richting, zodat de suèdevezels niet te beschadigen.
 2. Gebruik de suède gum: Voor hardnekkige vlekken of vuil, gebruik je de suède gum of een zachte potloodgum om voorzichtig over de vlek te wrijven. Dit helpt namelijk om vlekken en vuil op te heffen zonder het materiaal te beschadigen.
 3. Maak een mild schoonmaakmiddel aan: Meng een paar druppels mild schoonmaakmiddel met lauw water in een kom. Doop een schone doek in het sopje en wring het overtollige water eruit. Voor het schoonmaken van je suède sneakers, wil je dat de doek vochtig is, maar niet doorweekt.
 4. Reinig de schoenen: Wrijf voorzichtig met de vochtige doek over de schoenen, met speciale aandacht voor de vlekken. Zorg ervoor dat je niet te hard wrijft, omdat dit de suèdevezels kan beschadigen.
 5. Droog de schoenen: Nadat je de schoenen grondig hebt gereinigd, gebruik je een droge doek om ze voorzichtig droog te deppen. Laat de schoenen daarna volledig aan de lucht drogen, uit de buurt van direct zonlicht of hittebronnen.
 6. Borstel opnieuw: Zodra de schoenen volledig droog zijn, gebruik je de zachte borstel om de suèdevezels weer op te fluffen. Dit helpt om de originele textuur en uitstraling van je sneakers te herstellen.
Het schoonmaken van je suède sneakers op de juiste manier, zal ervoor zorgen dat ze er altijd fris en schoon uitzien. Volg deze eenvoudige stappen om je sneakers te reinigen en hun levensduur te verlengen. Vergeet niet om regelmatig onderhoud uit te voeren om zo lang mogelijk van je sneakers te genieten!

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

atwbanner alessio

Artist To Watch: Alessio

Alessio de Martino wist al op jonge leeftijd hoe je via social media je eigen succes kan creëren en bouwde sinds 2019 zijn online following op. In 2022 begon hij met het uitbrengen van zijn eigen muzi...

MUZIEK jun 24, 11:49
whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55