Timberland en Tommy Hilfiger bouwen aan een nieuwe toekomst met gezamenlijke collectie

nov 09 2021, 17:23 FASHION
screenshot 2021 11 09 161622
Tommy Hilfiger en Timberland hebben de tweede drop van hun tweedelige samenwerking aangekondigd. Terwijl de eerste drop – getiteld Sampling Our Past – gericht was op de rijke geschiedenis van de twee merken, is de tweede drop – Crafting a New Future – geïnspireerd op de toekomst, met een focus op duurzaamheid.
Niet geheel verrassend, was de eerste drop van de collectie een commercieel succes. Meerdere items, zoals de gele sweaterjurk voor dames, waren binnen 24 uur uitverkocht. De collectie brengt de herkenbare en sterke kwaliteiten van beiden merken samen. Voor de tweede drop worden de krachten gebundeld voor een betere toekomst. Hoe ze dat precies doen? Sustainability.

“Deze samenwerking laat goed zien wat we kunnen bereiken als we met volle overtuiging een gezamenlijk doel nastreven. We hebben onze beste ontwerpen en al onze duurzaamheidskennis op tafel gelegd voor een collectie die echt impact heeft. De hele collectie is gericht op vooruitkijken en het vormgeven van de toekomst die we voor de volgende generatie willen zien.”

Tommy Hilfiger 

timberland tommy hilfiger
Zo zijn er zoveel mogelijk duurzame materialen gebruikt. Sommige items uit de collectie zijn gemaakt van 100% gerecycled polyester en de vulling van de donsjacks is gemaakt van reststoffen. De buitenzolen van de schoenen zijn gemaakt van ontbossingsvrij natuurrubber om de biodiversiteit te helpen beschermen. Daarnaast is de parka geverfd met plantaardige verf gebaseerd op rijst, gemaakt uit rijstzemelen (afval uit de voedingsmiddelenindustrie) voor een levendige, intense kleur.
Tenslotte zijn ook de zwarte laarzen gemaakt van leer dat afkomstig is van boerderijen die regeneratieve praktijken toepassen om de bodem te helpen koolstof op te nemen, water vast te houden en de biodiversiteit te herstellen. Het gevolg hiervan is dat de materialen herstellend zijn voor de natuur, wat betekent dat je outfit er niet alleen goed uitziet, maar ook letterlijk bijdraagt aan een betere wereld.

“Dit is een belangrijke stap in ons streven naar innovatie en vooruitgang, met als uiteindelijk doel een groenere, eerlijkere toekomst: een waarin we niet alleen streven naar minder schade toebrengen, maar naar een positieve invloed op de natuur. We hopen de hele mode-industrie te inspireren om samen te werken en de wereld beter te maken.”

Christopher Raeburn, Global Creative Director van Timberland

De tweede drop van de collectie bestaat uit 48 artikelen en is vanaf vandaag beschikbaar in de Tommy Hilfiger winkel in de PC Hooftstraat, Amsterdam en via tommy.com en timberland.com. Bekijk enkele items hieronder.
timberland tommy hilfiger

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07
banner site

Complex Picks: Willem - Spuug van God

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van Willems album 'Spuug van God' uit.

MUZIEK mrt 05, 16:10