Tommy Hilfiger lanceert collectie met Timberland

okt 26 2021, 13:51 FASHION
camp 1 1680w
Het is altijd feest als twee merken, met duidelijke roots in streetwear, besluiten samen te werken. Vandaag is het weer zo'n feest. Tommy Hilfiger lanceert vandaag namelijk een nieuwe collectie in samenwerking met Timberland. Het is de eerste van twee drops van de TommyxTimberland collectie. In de collectie zien we een samensmelting van het klassieke Amerikaanse dna van Tommy Hilfiger en de outdoor essentie van Timberland.

''Deze samenwerking was zo'n creatief avontuur voor mij.' De kracht van samenwerking is het delen van het beste dat elk merk te bieden heeft, en samen onze grenzen verleggen.

Tommy Hilfiger

De eerste drop van TommyxTimberland bestaat uit een collectie van 17 stukken, van zowel schoenen als kleding en zelfs accessoires. De collectie is geheel in een '90s vibe, herkenbaar voor alle 90's babies die opgroeiden in Tommy Hilfiger outfits en schoenen van Timberland. Elk stuk van de collectie is duidelijk geïnspireerd op de hip-hop cultuur die kenmerkend is voor beiden brands. De samenwerking is ook duidelijk te zien in de combinatie van de kleuren rood, wit en blauw (Tommy Hilfiger) en de aardekleuren van Timberland. Elk stuk in de collectie is een duidelijk collector's item.
In een exclusief interview vertelt Lee Holman, EVP, Global Creative Director van Tommy Hilfiger, dat de samenwerking ook terugkomt in het design van het logo: ''Om de combinatie van de twee merken te vieren, hebben we onze kenmerkende vlag gefuseerd met de Timberland-boom, tot een hybride logo dat door de hele collectie loopt.'' Christopher, Global Creative Director van Timberland, voegt hieraan toe dat de gehele collectie uit authentieke stukken bestaat: Het is bijna als archeologie - teruggaan om deze historische stukken te vinden en ervoor zorgen dat ze zijn geëvolueerd, verbeterd en vernieuwd voor de hedendaagse consument.''

“De stukken die we in deze eerste drop hebben gemaakt, zijn direct herkenbaar als Timberland en Tommy. Het is als een cultureel memory spel, gezien door een progressieve lens. Als ik de collectie in drie woorden moest beschrijven, ga ik voor: authentiek, uniek en erfelijk.”

Christopher Raeburn, Global Creative Director, Timberland

De eerste drop van de collectie is wereldwijd beschikbaar op tommy.com en timberland.com. De merken hebben nog niet bekendgemaakt wanneer de tweede drop van de collectie beschikbaar zal zijn.
Bekijk hieronder enkele items!
tommy hilfiger timberland
tommy hilfiger timberland

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
website banner template

In Gesprek Met 24kGoldn

24kGoldn, bekend van 'Valentino' en 'Mood', brak door op 18-jarige leeftijd. Zijn EP 'Growing Pains' verkent zijn leven na succes.

MUZIEK apr 25, 18:00