Skip to main content

Alles wat je moet weten over Gabby Petito: De influencer die spoorloos verdween

21/09/2021
Beeld via gabspetito (IG)

Gabby Petito en Brian Laundrie waren dolgelukkig. Volgens een familieadvocaat van Petito was het paar verloofd, maar stelden ze hun trouwplannen uit vanwege de coronaviruspandemie. Het paar besloot niet te trouwen, maar op reis te gaan. 

Ze reden in Petito’s witte Ford Transit-busje uit 2012 waarvan ze het interieur hadden omgebouwd. Dit zodat ze tijdens het reizen konden kamperen en maaltijden konden bereiden. Volgens hun berichten op sociale media reisde het paar van Florida naar Kansas, Colorado en Utah, toerend en kamperen in verschillende nationale parken en natuurlijke attracties.

Na lange radiostilte vanuit het koppel keerde Brian Laundrie terug naar huis. In de auto van Gabby Petito, maar zonder zijn verloofde.

Hieronder een samenvatting van alle gebeurtenissen:

2 juli: Petito en Laundrie vertrekken

Het echtpaar was in New York, waar Petito oorspronkelijk vandaan komt, om het afstuderen van haar jongere broer te vieren. Hij was geslaagd van de middelbare school. Ze vertrokken op 2 juli uit New York voor een geplande reis van vier maanden.

12 augustus: “ruzie” in Utah

De politie in de stad Moab krijgt een melding van huiselijk geweld. Het zou gaan over het influencer koppel Gabby Petito en Brian Laundrie. Op bodycambeelden valt te zien dat Gabby Petito huilde en klaagde over haar mentale gezondheid. Ook zei ze dat het stel vaak ruzie heeft. In een notitie staat dat Laundrie had aangegeven dat Petito hem sloeg na een ruzie. Laundrie had zichtbare krassen op zijn armen, gezicht en nek. 

De agenten adviseerden om de nacht apart door te brengen, maar dienden geen aanklacht in.  

25 augustus: de laatst bekende verblijfplaats van Petito

Gabby Pettito was voor het laatst gezien in Wyoming onderweg naar Yellowstone National Park. Gaby had haar moeder gebeld op 24 augustus om dit door te geven. 

30 augustus: Laatste communicatie met familie

Petito’s stiefvader Jim Schmidt, vertelde CNN dat de jonge vrouw regelmatig communiceerde met haar moeder en familie en dat het contact zomaar werd verbroken. Na een lange stilte ontving Nichole Schmidt (Petito’s moeder) een laatste sms-bericht op 30 augustus. Haar familie zegt niet te geloven dat het bericht door Gabby is verzonden.

1 september: Laundrie keert terug naar North Port

Laundrie zou op 1 september zijn teruggekeerd naar zijn ouderlijk huis. Laundrie kwam thuis zonder Gabby. Best vreemd want hij kwam wel thuis in het busje van Petito. 

11 september: Familie meldt dat Gabby Petito vermist is

Op 11 september heeft Petito’s familie haar als vermist opgegeven bij de politie. Toen de politie in Florida die avond bij Brian Laundrie aanklopte, gaven zijn ouders hen het telefoonnummer van een advocaat. De ouders gaven aan niks te weten over de situatie, ondanks het feit dat hij al tien dagen terug was. Het busje van Gaby is wel in beslag genomen voor verder onderzoek. 

15 september: Laundrie genoemd als verdachte 

Afgelopen woensdag werd Laundrie officieel genoemd als een verdachte in Petito’s verdwijning. Ook verwijt de politie hem van het belemmeren van het onderzoek. Laundrie heeft geen nuttige details verstrekt en stelt hij zichzelf niet beschikbaar voor vragen. 

16 september: North Port persconferentie met vader Petito

De politie hield een persconferentie waarin Petito’s vader smeekte om haar veilige terugkeer. Later las Richard Stafford, advocaat van de familie Petito/Schmidt, een brief voor aan Brian Laundrie waarin werd gesmeekt om te praten over de verdwijning van Gabby.

17 september: Laundrie familie meldt dat Brian vermist is

Volgens de politie heeft de advocaat van Laundrie contact opgenomen met de autoriteiten. Er werd contact opgezocht omdat de familie de verdwijning wilde bespreken. Ze beweerden dat ze Brian sinds dinsdag niet meer hadden gezien. Zowel hij als Petito worden nu als vermiste personen beschouwd.

19 september: Lichaam gevonden in Wyoming, vermoedelijk Gabby Petito

Autoriteiten zeggen dat een lichaam dat zondag in Wyoming is ontdekt, vermoedelijk Gabrielle “Gabby” Petito is. De FBI zei dat het lichaam werd gevonden door wetshandhavers die de afgelopen twee dagen kampeerterreinen hadden doorzocht. Een FBI-agent zei dat de doodsoorzaak nog niet is vastgesteld. 

20 september: Laundrie’s familiehuis doorzocht

Politie en FBI-agenten, gewapend met een huiszoekingsbevel, zwermden het huis in Florida dat Brian Laundrie deelde met zijn ouders. De ouders van Laundrie werden door de FBI uit hun huis begeleid. Ze hebben ongeveer tien minuten buiten moeten wachten voordat ze weer naar binnen mochten. Rechercheurs waren de hele dag bezig. Uiteindelijk zijn een aantal dozen met bewijs en een zilveren Mustang meegenomen. Het huiszoekingsbevel gaf aan dat ze op zoek waren naar Laundrie’s computer.

Leave a Reply