Skip to main content

New York Fashion Week gaat alleen door voor gevaccineerden

07/09/2021
Fashion Week
Beeld: Unsplash

Ook de jaarlijkse Fashion Week heeft geleden onder de maatregelen van de pandemie. In New York gaat de show sinds 2020 voor het eerst weer door. Maar dan wel volgens het nieuwe normaal. De New York Post noemt deze editie ‘masked and vaxxed’.

Het jaarlijkse meerdaagse mode event start op 8 september en vindt plaats op verschillende locaties in de stad. Dit jaar moeten de aanwezigen een vaccinatiebewijs tonen. Dit geldt voor de modellen, ontwerpers, visagisten, technische crew en bezoekers. Het wordt ook sterk aangeraden om tijdens het event een mondkapje te dragen. 

Voorheen waren er 230.000 bezoekers op het evenement, dit jaar halveert de organisatie dit aantal om de coronaregels te handhaven. Het bezoekersaantal van de shows daalt van 500 personen naar 200 personen. Dit komt onder andere door het inreisverbod dat internationale pers, inkopers en modellen ervan weerhoudt om aanwezig te zijn. Door de deltavariant is New York momenteel voorzichtig met het heropenen van de culturele en kunstsector.

“Het tonen van een vaccinatiebewijs is niet meer dan normaal en zeer belangrijk. Ontwerpers hebben zelf aangegeven dat ze niet veel publiek willen hebben, omdat de deltavariant nog altijd sterk aanwezig is binnen de Verenigde Staten. Ze begrijpen dat ze het anders dan voorheen moeten doen en willen vooral dat iedereen die aanwezig is beschermd is door het vaccin en rekening houdt met anderen.” 

Fern Mallis, oprichter van de Fashion Week. 

Leave a Reply