Skip to main content

Hagenaar (20) steelt met Tikkie-fraude tienduizenden euro’s

17/11/2021
Hacker

In Den Haag is een 20-jarige man aangehouden op verdenking van en Tikkie-fraude. De man zou tussen eind november vorig jaar en 21 september dit jaar bijna 30.000 euro hebben gestolen van rekeningen van slachtoffers via de zogenoemde Tikkie-fraude en 1-centmethode. ING wist te voorkomen dat er nog eens 17.000 euro de kant op ging van de dader. 

De zaak kwam aan het licht na aangifte van de ING. De verdachte legde volgens de politie eerst contact met slachtoffers via een handelssite. Via de site verkreeg de dader het nummer van zijn slachtoffers. Via WhatsApp nam hij contact op met zijn slachtoffers. Hij stelde slechte ervaringen te hebben gehad bij onlineaankopen en om na te gaan of de aanbieder wel was wie die zei te zijn, vroeg de ‘koper’ een (paar) cent over te maken. Hierna werd een betaallink gestuurd door de zogenaamde koper en je bank leeggehaald. 

De verdachte zou volgens de politie meerdere telefoonnummers en verschillende mannen- en vrouwennamen gebruikt hebben. Ook wist de dader diverse verzendadressen te gebruiken voor zogenaamde gekochte artikelen

Leave a Reply