Skip to main content

Het is planga weer. Deze planga’s pep je weer.

13/08/2022januari 3rd, 2023
Zonnebrillen groep
Beeld: Complex Original

Tenzij je jezelf hebt afgezonderd in een donkere kamer met airconditioning, kan de hittegolf je onmogelijk zijn ontgaan. Hate it or love it, we moeten er aan wennen. Het wordt elk jaar iets warmer, dus beter genieten we nog even van een ‘koele’ zomer en bereiden we ons voor op wat er komen gaat.
Zonnebrillen zijn zulke onmisbare statement pieces voor onze summer fits, dat we bijna vergeten dat ze ook een belangrijke functie hebben. Zonnebrillen absorberen UV-licht voordat de schadelijke straling je ogen bereikt. Des te meer redenen om te investeren in een mooie zonnebril die je graag de hele dag door draagt.

Gelukkig hoef je zelf niet zeeën van tijd te steken in het zoeken van de perfecte planga. De redactie van Complex NL mocht samen met Zonnebrillen.com voor jullie de laatste SS22 trends op een rij zetten. Bereid je voor, smeer je goed in en drink genoeg. Het weerbericht zegt dat we heat voor jullie hebben. En dan doelen we niet alleen op de hittegolf.

Balenciaga BB0106S-001-52

De cat eye is back and better than ever. Het retro model heeft een moderne look gekregen door Balenciaga’s strakke lijnen. De cat eye wordt vaak gezien bij vrouwen, maar wij vinden hem ook zeker underrated als unisex model. Hij vult je outfit perfect aan, zonder de show te stelen.

Shop hem hier.

Chloé CH0047S-006-53

Als je zeker wil weten dat je een unieke planga hebt, ben je bij Chloé aan het juiste adres. De ronde fleurige glazen brengen je outfit meteen naar festival-niveau. Deze zomer bekijken we alles door roze, gele en blauwe brillen, want het draait volledig om gekleurde glazen.

Shop hem hier.

Roos met ronde Chloé planga (zonnebril)

Saint Laurent SL309RIMLESS-003-58

De pilotenbril is een all-time classic. Dit jaar bracht de blockbuster Top Gun hem voor het zoveelste jaar weer terug. Saint Laurent geeft een verfijnde Y2K draai aan het klassieke model door de frame op de bril weg te laten. Less really is more.

Shop hem hier.

Chimi Eyewear #05 Black/Black Gradient

En tegelijkertijd, hoe hoekiger hoe beter. Het dikke strakke montuur van Chimi is de go-to voor elke gelegenheid. Of je nu naar de club gaat, hem vooral op je hoofd draagt als accessoire of gepaard met letterlijk elke outfit die je kan bedenken. Een goede black-on-black zonnebril kan je niet missen in je collectie.

Shop hem hier.

Oakley Radar Ev Path OO9208-46-38

Met maar liefst 18 verschillende kleuren kan je deze racerbril bijna geheel naar eigen hand zetten. Naast dat Oakley planga’s er keihard uitzien, zijn ze speciaal gemaakt voor beweging en prestatie. Perfect dus als je een drukke dag gepland hebt. Of gewoon een sportief outje.

Shop hem hier.

Karim met Oakley planga (zonnebril)