Q&A met Gaidaa & Kaya Imani: Tweede gasten Levi’s Tailored Thursdays

apr 19 , 9:50 Highlight Homepage
unnamed 1
Vrouwelijke artiesten zijn steeds prominenter aanwezig in de Nederlandse muziekscene en Kaya Imani en Gaidaa zijn hierin mooie voorbeelden. Ze weten hun unieke stem op een bijzondere manier te gebruiken en weten zich daarnaast te onderscheiden met meeslepende en catchy melodieën. Op 18 april straalden ze tijdens Levi’s Tailored Thursday, een serie avonden waar Levi’s nieuw talent in de spotlight zet. Na het succes van de vorige editie, waar Reanny & Jiri11 te zien waren, zullen er in totaal drie avonden worden georganiseerd waarbij Levi's een podium biedt aan opkomende muzikale talenten. We spraken met zowel Kaya Imani als Gaidaa over deze bijzondere avond.
Waar begon jullie muzikale reis als artiest?
Kaya Imani: Mijn passie voor muziek begon al op jonge leeftijd. Als kind droomde ik ervan om een beroemde artiest te worden, geïnspireerd door mijn idolen uit de jaren '90 en 2000, zoals Aaliyah en de Y2K-stijl. Ik herinner me nog hoe ik op de hakken van mijn moeder danste voor de spiegel terwijl er een clip op MTV speelde.
Gaidaa: Ik zong eigenlijk altijd al, maar het werd serieuzer voor mij in 2018 na het succes van het nummer dat ik heb gemaakt met Full Crate, 'A Storm on A Summers Day'.
Waarom is fashion belangrijk voor jou als artiest?
Kaya Imani: Fashion stelt me in staat om mezelf te uiten en mijn persoonlijkheid te tonen aan mijn publiek. Op het podium draag ik outfits die mijn eigenheid en stijl reflecteren, geïnspireerd zijn op de esthetiek van de jaren '90 en 2000, dus mijn outfits zijn vaak een mix van vintage vibes met een moderne twist. Comfort is ook belangrijk, dus zorg ik ervoor dat mijn outfits niet alleen stijlvol zijn, maar ook praktisch en comfortabel. De Levi’s Baggy Dad jeans zijn het perfecte paar hiervoor voor mij.
Gaidaa: Fashion helpt me om mezelf te uiten en mijn persoonlijkheid te laten zien aan mijn publiek. Mijn stijl is een mix van eenvoudige en opvallende elementen en ik hou van het experimenteren met kleur en textuur. Mijn outfits zijn een reflectie van mijn creatieve visie en mijn persoonlijke smaak.
Wat is het eerste waar je aan denkt wanneer je Levi's hoort?
Kaya Imani: Als ik Levi's hoor, denk ik gelijk aan mijn favoriete paar low waisted jeans. Ze passen perfect bij mijn stijl en dragen een tijdloze elegantie met zich mee. Het is alsof ze een deel van mijn identiteit uitstralen.
Gaidaa: Het eerste wat in me opkomt, is een specifiek paar jeans dat ik thuis al jaren in mijn kast heb liggen. Ze hebben die ene kleur die gewoon alles zegt, je weet wel? Ze zijn baggy, prachtig, en gewoon denim. Het voelt als een icoon van tijdloze stijl.
Hoe ben je tot jouw unieke sound gekomen?
Kaya Imani: Mijn unieke sound is ontstaan door mijn vocale talent te combineren met de manier waarop ik mijn stem gebruik in mijn nummers, allemaal gevoed door mijn passie voor schrijven.
Gaidaa: Ik zou zeggen dat mijn sound een combinatie is van mijn muzikale inspiraties. Door te experimenteren met verschillende geluiden en stijlen, heb ik mijn eigen stem er in kunnen vinden.
Welk doel zou je graag willen bereiken in je leven?
Gaidaa: Mijn grootste doel is om te blijven groeien als artiest en mijn muziek te delen met mensen over de hele wereld. Ik hoop anderen te inspireren met mijn verhaal en mijn muzikale reis. Het is mijn droom om een positieve impact te hebben op de wereld door middel van mijn muziek.
Kaya Imani: Ik streef ernaar om 'Kaya Imani' als artiest te laten groeien, zelfs als dat betekent dat ik als 'Kaya' mijn persoonlijke leven wat op de achtergrond plaats. Mijn doel is om mijn muziek te delen met mensen die erin resoneren en anderen hopelijk te inspireren.
Tijdens de tweede Tailored Thursday stonden Kaya Imani en Gaidaa als absolute sterren op het podium. Tijdens de derde editie op 23 mei zullen Jmani en Yxng Le hun talenten tentoonstellen. Blijf Complex NL in de gaten houden als je aanwezig wilt zijn bij de laatste Tailored Thursday.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
website banner template

In Gesprek Met 24kGoldn

24kGoldn, bekend van 'Valentino' en 'Mood', brak door op 18-jarige leeftijd. Zijn EP 'Growing Pains' verkent zijn leven na succes.

MUZIEK apr 25, 18:00