Skip to main content

Honderden in Amsterdam wonen demonstratie Afghanistan bij

28/08/2021
demonstratie afghanistan

Vandaag is er in Amsterdam een demonstratie gehouden om aandacht te vragen voor de situatie in Afghanistan. Honderden mensen trokken naar De Dam, waar de demonstratie werd gehouden. De demonstranten lieten weten dat Afghaanse vluchtelingen welkom zijn. Ook roepen ze de Nederlandse regering op om Afghanistan als onveilig te verklaren, zodat Afghaanse mensen recht krijgen op bescherming en asiel. Daarnaast willen de demonstranten ook dat Nederland voor onbepaalde tijd stopt met het uitzetten van ongedocumenteerde en uitgeprodeceerde Afghanen.

De Dam stond vol met bijna duizend mensen. Organisatie Azadi was verantwoordelijk voor het organiseren van de demonstratie. Azadi is een beweging van jonge Afghaanse Nederlanders. Ook maakt de organisatie deel uit van de internationale protestbeweging ‘Stop Killing Afghans Now’. Verschillende Afghaanse sprekers lieten zich uit over de situatie en de verantwoordelijkheid van Nederland. Rond 16.30 begonnen de demonstranten aan een mars van de Dam naar het Museumplein.

Vandaag worden er in vijftien andere Europese en Amerikaanse steden ook demonstraties georganiseerd om meer steun te vragen voor de situatie in Afghanistan en Afghaanse vluchtelingen.

Leave a Reply