96-jarige ex-nazi-secretaris gepakt na klopjacht

okt 01 2021, 14:11 LIFE
ontwerp zonder titel 11
De 96-jarige vrouw die op de vlucht was voor de politie is terecht. De 96-jarige vrouw diende ooit als secretaresse voor de SS-commandant van het concentratiekamp Stutthof. Ze werd gisteren gearresteerd. Dit nadat er een bevelschrift was uitgevaardigd omdat de vrouw niet was komen opdagen bij de rechtbank. Ze wordt beschuldigd van medeplichtigheid aan moord bij meer dan 11.000 gevallen.
Irmgard Furchner zal nu naar een dokter worden gebracht. Om te bepalen of ze fysiek in staat is om in hechtenis te worden genomen. Dit tot haar volgende geplande hoorzitting op 19 oktober. Volgens rechtbankwoordvoerder Frederike Milhoffer leidden haar leeftijd en toestand hen ertoe te geloven dat ze niet actief zou proberen het proces te ontwijken. Helaas bleek dit niet het geval. De 96-jarige vrouw moet terecht staan vanwege een Duits juridisch precedent. Die dicteert dat iedereen die betrokken is bij nazi-kampen kan worden vervolgd als medeplichtigheid aan moord. Furchner werd naar verluidt in het verleden ondervraagd en verklaarde dat er dagelijks brieven en radioberichten aan haar werden gedicteerd door Paul Werner Hoppe, de voormalige SS-commandant van Stutthof.
Ze beweerde echter ook niet te weten dat er mensen werden vermoord in het kamp. Furchner zal naar verwachting haar proces voor de jeugdrechtbank laten houden omdat de misdaden plaatsvonden toen ze jonger was dan 21 jaar.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

atwbanner alessio

Artist To Watch: Alessio

Alessio de Martino wist al op jonge leeftijd hoe je via social media je eigen succes kan creëren en bouwde sinds 2019 zijn online following op. In 2022 begon hij met het uitbrengen van zijn eigen muzi...

MUZIEK jun 24, 11:49
whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55