Amazon's Alexa daagde een 10-jarig meisje uit om munt in stopcontact te zetten

dec 29 2021, 11:59 LIFE
munten
Toen een 10-jarig meisje haar Amazon Dot-apparaat om een "uitdaging" vroeg, stelde de digitale assistent Alexa voor dat ze een munt moest steken in een stopcontact. Het was zelfs specifieker dan dat. De challenge is afkomstig van TikTok. De challenge zelf kan leiden tot elektrische schokken, branden en verwondingen.
Het incident werd gedeeld op Twitter door de moeder van het meisje. Kristin Livdahl, de moeder van het meisje wist niet wat ze meemaakte. "Steek een telefoonoplader ongeveer halverwege in een stopcontact en raak dan met een munt de pinnen aan." antwoordde Alexa tegen het meisje.
Moeder en dochter waren bezig met fysieke uitdagingen in huis, omdat het buiten slecht weer was. Via een YouTube-kanaal van een leraar kwamen allerlei uitdagingen voorbij. Toen alle YouTube-uitdagingen gedaan waren wilde de dochter meer opdrachten. Als antwoord op dat verzoek kwam Amazon's Alexa met de uitdaging om een munt in een stopcontact te stoppen. Gelukkig was het meisje slim genoeg om dit niet te doen. In een statement laat Amazon weten te komen met een update om dit probleem op te lossen.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21