Bomexplosie in een moskee eist tientallen levens

okt 09 2021, 17:00 LIFE
afghanistan
Bij een bomexplosie in een moskee in Afghanistan zijn naar verluidt bijna 50 mensen omgekomen en meer dan 100 anderen gewond geraakt.
De aanval vond vrijdag plaats in de noordoostelijke stad Kunduz, terwijl sjiitische moslims bezig waren met de middaggebeden in de Sayed Abad-moskee. Getuigen zeggen dat een persoon de plaats van aanbidding binnenkwam en onmiddellijk zijn explosieve vest tot ontploffing bracht. Een woordvoerder van de Taliban zei dat er bij de bomexplosie minstens 46 mensen zijn omgekomen en 143 gewond zijn geraakt.

"Ik zag meer dan 40 dode lichamen rondslingeren. Overal was bloed. In elk gezin zijn een of twee mensen gewond of gedood.”

zei een 60-jarige getuige die vroeg om alleen geïdentificeerd te worden met de naam Ghausuddin

De Washington Post meldt dat ISIS-K de verantwoordelijkheid heeft opgeëist voor de zelfmoordaanslag. Die plaatsvond slechts enkele dagen nadat de groep afgelopen zondag een zelfmoordaanslag buiten een moskee in Kabul had georganiseerd. Bij de aanval zouden zeker twee doden zijn gevallen.
Officiële berichtgeving vanuit Afghanistan geeft aan dat het dodental naar verwachting zal stijgen. De Verenigde Naties meldde dat er waarschijnlijk meer dan 100 mensen omkwamen.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21