Cuba gaat crypto toestaan als wettig betalingsmiddel 

aug 27 2021, 14:05 LIFE
De Cubaanse regering was naar verluidt de mogelijkheden van cryptocurrencies aan het onderzoeken. De lokale staatscourant van Cuba heeft vandaag bekend gemaakt dat de Cubaanse regering regels wil invoeren die het land in staat stellen om legaal gebruik te maken van digitale activa.
Nadat El Salvador eerder dit jaar geschiedenis heeft geschreven door bitcoin als wettig betaalmiddel te accepteren, blijft het aantal landen dat van plan is om hetzelfde te doen groeien.
De populariteit van cryptomunten is de afgelopen maanden sterk gestegen in Cuba. Dit komt voornamelijk omdat de Cubaanse peso momenteel weinig waard is. In mei begon de Cubaanse regering al te kijken naar mogelijke manieren om cryptocurrencies te gebruiken. Dit om de financiële turbulentie van het land te overwinnen, die na de COVID-19 erger is geworden.
De Cubaanse economie heeft jarenlang te lijden gehad. En kreeg opnieuw een klap door Amerikaanse sancties. De regering van de voormalige Amerikaanse president Trump scherpte Cuba-beleid aan en bestempelde het land ook weer tot terreursponsor. Een recente schatting door een hoge Cubaanse ambtenaar van het ministerie, Johana Tabalada, merkte op dat deze maatregelen het land ongeveer $ 20 miljard hadden gekost.
Tot januari van dit jaar kon er op het eiland ook nog met dollars betaald worden. Door economische sancties van de VS is dat nu bijna onmogelijk. Door over te stappen naar het gedecentraliseerde karakter van bitcoin, zou het een levensvatbaar alternatief kunnen bieden voor Cuba.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21