Cuba gaat crypto toestaan als wettig betalingsmiddel 

aug 27 2021, 14:05 LIFE
De Cubaanse regering was naar verluidt de mogelijkheden van cryptocurrencies aan het onderzoeken. De lokale staatscourant van Cuba heeft vandaag bekend gemaakt dat de Cubaanse regering regels wil invoeren die het land in staat stellen om legaal gebruik te maken van digitale activa.
Nadat El Salvador eerder dit jaar geschiedenis heeft geschreven door bitcoin als wettig betaalmiddel te accepteren, blijft het aantal landen dat van plan is om hetzelfde te doen groeien.
De populariteit van cryptomunten is de afgelopen maanden sterk gestegen in Cuba. Dit komt voornamelijk omdat de Cubaanse peso momenteel weinig waard is. In mei begon de Cubaanse regering al te kijken naar mogelijke manieren om cryptocurrencies te gebruiken. Dit om de financiële turbulentie van het land te overwinnen, die na de COVID-19 erger is geworden.
De Cubaanse economie heeft jarenlang te lijden gehad. En kreeg opnieuw een klap door Amerikaanse sancties. De regering van de voormalige Amerikaanse president Trump scherpte Cuba-beleid aan en bestempelde het land ook weer tot terreursponsor. Een recente schatting door een hoge Cubaanse ambtenaar van het ministerie, Johana Tabalada, merkte op dat deze maatregelen het land ongeveer $ 20 miljard hadden gekost.
Tot januari van dit jaar kon er op het eiland ook nog met dollars betaald worden. Door economische sancties van de VS is dat nu bijna onmogelijk. Door over te stappen naar het gedecentraliseerde karakter van bitcoin, zou het een levensvatbaar alternatief kunnen bieden voor Cuba.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21
https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34