Digitale fooi bij Thuisbezorgd gaat niet volledig naar bezorgers

sep 09 2021, 14:06 LIFE
thuisbezorgd
Wie dacht dat de fooi die je geeft met de online-optie van Thuisbezorgd volledig bij de bezorger terecht kwam, heeft het goed mis. De grootste bezorgdienst van Nederland blijkt de fooien pas uit te betalen na aftrek van belasting en premies.
Sinds mei vorig jaar is er een extra optie in de app van Thuisbezorgd.nl om bezorgers fooi te geven. Door de pandemie was het contact tussen klanten en bezorgers minimaal, waardoor de digitale optie echt een opsteker was. Het bleek te mooi om waar te zijn. Hoewel er op de website van thuisbezorgd staat dat de volledige fooi naar de bezorger gaat, is dit niet zo.

"Ook over fooien moeten belasting en premies worden afgedragen. Die houden wij dan ook in."

woordvoerster Linda van Aalten van JustEat Takeaway

Naast het feit dat de volledige fooi niet volledig naar de bezorger gaat, staat er ook op de website van thuisbezorgd dat ‘voor fooien belastingen kunnen gelden’. Navraag vanuit RTL leert dat de bezorgdienst inderdaad belastingen en premies op de extraatjes inhoudt.
Hoeveel de bezorgdienst van de fooi aftrekt voor de fiscus, hangt volgens de woordvoerder af van het inkomen van de bezorger. Gelukkig voor Complex is het basistarief voor inkomstenbelasting algemeen bekend: 37,1%. Voor elke euro fooi gaat er 37 cent naar de belastingdienst. Bovenstaande is alleen voor bezorgers in dienst bij Thuisbezorgd van toepassing. De restaurants met eigen bezorgers krijgen het volledige fooibedrag en moeten het zelf verdelen onder bezorgers.
Bij Deliveroo ontvangen bezorgers wel 100 procent van de fooi. Deliveroo legt de verantwoordelijkheid betreffend eventuele verschuldigde premies volledig bij de bezorgers/restauranthouders. Dit doen ze volgens de richtlijnen voor de hele branche.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

atwbanner alessio

Artist To Watch: Alessio

Alessio de Martino wist al op jonge leeftijd hoe je via social media je eigen succes kan creëren en bouwde sinds 2019 zijn online following op. In 2022 begon hij met het uitbrengen van zijn eigen muzi...

MUZIEK jun 24, 11:49
whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55