Instagram vereist dat gebruikers hun geboortedatum invoeren

sep 01 2021, 14:48 LIFE
32570819444 18de56f7f5 k
Instagram zal binnenkort gebruikers verplichten om hun geboortedatum op te geven. Het bedrijf heeft vandaag aangekondigd dat het gebruikers zal aansporen om hun geboortedatum aan hun profielen toe te voegen, om zo de app verder te "personaliseren".
Het verzoek vanuit de app zal in eerste instantie optioneel zijn, maar Instagram geeft aan dat het in de toekomst een verplicht zal worden. De nieuwe veiligheidsvoorziening is speciaal voor jongere gebruikers bedacht. Het is een van vele opties die Instagram heeft geïntroduceerd om zo de veiligheid van de app te verbeteren.
Instagram is namelijk sinds maart bezig met nieuwe veiligheidsvoorzieningen. Zo is het niet mogelijk voor een volwassen van wie het account is gemarkeerd als "mogelijk verdacht" te communiceren met minderjarigen. Ook gaat een nieuw account van iemand onder de 16 automatisch op privé.
Instagram heeft een AI gemaakt die bedoeld is om op te pikken wanneer kinderen misschien hebben gelogen over hun leeftijd. Dit in de hoop dat dit kinderen ervan weerhoudt oneerlijk te zijn in de app. Alle nieuwe veiligheidsvoorzieningen hebben als einddoel het contact tussen volwassenen en kinderen op de app moeilijker te maken. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk een versie van Instagram komt voor gebruikers onder de 13 jaar. Naast Instagram zijn ook bedrijven zoals TikTok en Youtube bezig met nieuwe veranderingen voor tieners.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21