Interne Facebook-documenten laten zien hoeveel Instagram tieners negatief beïnvloedt

sep 16 2021, 16:44 LIFE
32570819444 18de56f7f5 k
Interne documenten van Facebook laten zien hoeveel invloed Instagram heeft op tieners die het sociale netwerk gebruiken. Dat is bijzonder, want de app heeft dit altijd publiekelijk gebagatelliseerd.
Facebook is zich bewust hoe schadelijk het platform is voor jonge gebruikers. Dit volgens een uitgebreid rapport over interne documenten van de Wall Street Journal. De documenten maken deel uit van onderzoeken die het bedrijf de afgelopen jaren heeft uitgevoerd. De onderzoeken gingen over hoe Instagram zijn jongere gebruikers kan beïnvloeden. Er werd met name opgemerkt dat IG het meeste potentieel had voor schade aan tienermeisjes.
In het document stond dat 32 procent van de tienermeisjes last heeft van Instagram. De app zou ervoor zorgen dat ze zich slechter over hun lichaam voelen. Bij jongens in de Verenigde Staten zei ongeveer 14 procent dat Instagram hen negatief beïnvloedde. Veel van de belangrijkste functies werden toegeschreven als belangrijke bronnen van schade.
De Explore-pagina van Instagram werd door sommige gebruikers genoemd als een probleem. Op de pagina van Instagram wordt er schadelijk inhoud gepusht. Tieners geven Instagram de schuld van de toename van angst en depressie. Ook vertelde de tieners de onderzoekers van Facebook dat ze zich "verslaafd" voelden aan het platform. Meer dan 40 procent van de Britse en Amerikaanse gebruikers zei dat ze zich "onaantrekkelijk" voelden nadat ze Instagram begonnen te gebruiken. Facebook heeft in een verklaring laten weten te onderzoeken hoe de problemen aangepakt kunnen.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21