Interne Facebook-documenten laten zien hoeveel Instagram tieners negatief beïnvloedt

sep 16 2021, 16:44 LIFE
32570819444 18de56f7f5 k
Interne documenten van Facebook laten zien hoeveel invloed Instagram heeft op tieners die het sociale netwerk gebruiken. Dat is bijzonder, want de app heeft dit altijd publiekelijk gebagatelliseerd.
Facebook is zich bewust hoe schadelijk het platform is voor jonge gebruikers. Dit volgens een uitgebreid rapport over interne documenten van de Wall Street Journal. De documenten maken deel uit van onderzoeken die het bedrijf de afgelopen jaren heeft uitgevoerd. De onderzoeken gingen over hoe Instagram zijn jongere gebruikers kan beïnvloeden. Er werd met name opgemerkt dat IG het meeste potentieel had voor schade aan tienermeisjes.
In het document stond dat 32 procent van de tienermeisjes last heeft van Instagram. De app zou ervoor zorgen dat ze zich slechter over hun lichaam voelen. Bij jongens in de Verenigde Staten zei ongeveer 14 procent dat Instagram hen negatief beïnvloedde. Veel van de belangrijkste functies werden toegeschreven als belangrijke bronnen van schade.
De Explore-pagina van Instagram werd door sommige gebruikers genoemd als een probleem. Op de pagina van Instagram wordt er schadelijk inhoud gepusht. Tieners geven Instagram de schuld van de toename van angst en depressie. Ook vertelde de tieners de onderzoekers van Facebook dat ze zich "verslaafd" voelden aan het platform. Meer dan 40 procent van de Britse en Amerikaanse gebruikers zei dat ze zich "onaantrekkelijk" voelden nadat ze Instagram begonnen te gebruiken. Facebook heeft in een verklaring laten weten te onderzoeken hoe de problemen aangepakt kunnen.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

gkwytkyx0aa1eny

Complex Picks: We Still Don't Trust You - Metro Boomin & Future

Deze week bespreken we het nieuwe album van Metro Boomin & Future - We Still Don’t Trust You.

MUZIEK apr 17, 21:04
img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07