Kim Kardashian financiert evacuatievlucht voor vluchtelingen

nov 19 2021, 13:57 LIFE
Kim Kardashian heeft een evacuatievlucht gefinancierd voor Afghaanse vluchtelingen. De actie was opgezet door de voormalig aanvoerster van het Afghaanse vrouwenvoetbalteam Khalida Popal.
Het zou gaan om 35 Afghaanse voetbalsters en hun families. In totaal ging het om 130 mensen. Voor de actie kreeg Kim Kardashian hulp van Andrea Radrizzani, eigenaar van de Engelse voetbalclub Leeds United. De voetbalsters zaten al dertig dagen in Pakistan, dit nadat ze Afghanistan waren ontvlucht.

''Bedankt uit de grond van mijn hart voor het genereuze doneren van al het geld voor deze vlucht"

Khalida Popal

Het nieuwe regime van de Taliban verbiedt mensen en vrouwen te sporten. Dit was één van de hoofdredenen voor de voetbalsters om Afghanistan te ontvluchten. De Afghaanse voetbalsters en hun families waren veilig in Pakistan, maar zonder garantie. Er was namelijk een risico dat het asiel dat de vluchtelingen hadden gekregen niet verlengd zou worden.
Dankzij de inspanningen van Popal, Radrizzani, Kardashian en de liefdadigheidsinstelling ROKiT Foundation kon een vlucht geregeld worden. De gefinancierde vlucht ging van Pakistan naar Groot-Brittannië.

Not all heroes wear capes. @khalida_popal - You are truly a wonderful human being. Not sure where the team will be resettled but if Plymouth is on the list please let us know, as we’d like to support in any way possible.

Khalida Popal
Khalida Popal
@khalida_popal

Great mission accomplished team landed safely in UK 🇬🇧 🛬 Now, time to get as much support as possible to help them in their resettlement process. 130 people made it safe. Thanks to everyone 🙏💪✈️🛬

Image
9
Reply

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

gkwytkyx0aa1eny

Complex Picks: We Still Don't Trust You - Metro Boomin & Future

Deze week bespreken we het nieuwe album van Metro Boomin & Future - We Still Don’t Trust You.

MUZIEK apr 17, 21:04
img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07