Nike klaagt StockX aan wegens sneaker NFT's

feb 04 2022, 14:10 LIFE
grailify pi170rexe0 unsplash
Nike heeft donderdag een rechtszaak aangespannen tegen StockX en beschuldigde de sneaker resell gigant ervan zijn handelsmerken zonder toestemming te gebruiken om NFT's op de markt te brengen en te verkopen "tegen sterk hoge prijzen aan nietsvermoedende consumenten". In de federale klacht zegt Nike dat StockX, door "Vault" NFT's te maken die voornamelijk zijn gebaseerd op populaire Nike-sneakers, inbreuk maakt op zijn handelsmerken.
"Nike heeft de Nike-branded Vault NFT's van StockX niet goedgekeurd of geautoriseerd", luidt de klacht. "Die niet-goedgekeurde producten zullen consumenten waarschijnlijk in verwarring brengen, een valse associatie creëren tussen die producten en Nike, en Nike's beroemde handelsmerken afzwakken."
Nike had verder geen commentaar op de rechtszaak, daarbij verwijzend naar een beleid tegen openbare verklaringen over lopende rechtszaken. StockX heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar. Nike eist ​​dat StockX verboden wordt om zijn NFT's die Nike-merken gebruiken te verkopen of promoten. Ook wil Nike dat de resell site de NFT's vernietigt en de door Nike geleden schade vergoedt.
Nike heeft zwaar geïnvesteerd in de metaverse en heeft onlangs een nieuwe divisie opgericht met de naam Nike Virtual Studios. In december 2021 nam Nike het NFT-merk 'RTFKT' over, dat in de toekomst zal opereren onder de nieuwe Virtual Studios-divisie van het merk.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21