Nike klaagt StockX aan wegens sneaker NFT's

feb 04 2022, 14:10 LIFE
grailify pi170rexe0 unsplash
Nike heeft donderdag een rechtszaak aangespannen tegen StockX en beschuldigde de sneaker resell gigant ervan zijn handelsmerken zonder toestemming te gebruiken om NFT's op de markt te brengen en te verkopen "tegen sterk hoge prijzen aan nietsvermoedende consumenten". In de federale klacht zegt Nike dat StockX, door "Vault" NFT's te maken die voornamelijk zijn gebaseerd op populaire Nike-sneakers, inbreuk maakt op zijn handelsmerken.
"Nike heeft de Nike-branded Vault NFT's van StockX niet goedgekeurd of geautoriseerd", luidt de klacht. "Die niet-goedgekeurde producten zullen consumenten waarschijnlijk in verwarring brengen, een valse associatie creëren tussen die producten en Nike, en Nike's beroemde handelsmerken afzwakken."
Nike had verder geen commentaar op de rechtszaak, daarbij verwijzend naar een beleid tegen openbare verklaringen over lopende rechtszaken. StockX heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar. Nike eist ​​dat StockX verboden wordt om zijn NFT's die Nike-merken gebruiken te verkopen of promoten. Ook wil Nike dat de resell site de NFT's vernietigt en de door Nike geleden schade vergoedt.
Nike heeft zwaar geïnvesteerd in de metaverse en heeft onlangs een nieuwe divisie opgericht met de naam Nike Virtual Studios. In december 2021 nam Nike het NFT-merk 'RTFKT' over, dat in de toekomst zal opereren onder de nieuwe Virtual Studios-divisie van het merk.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
website banner template

In Gesprek Met 24kGoldn

24kGoldn, bekend van 'Valentino' en 'Mood', brak door op 18-jarige leeftijd. Zijn EP 'Growing Pains' verkent zijn leven na succes.

MUZIEK apr 25, 18:00