Spaanse bisschop Novell verliefd op schrijver van satanische erotische fictie

sep 09 2021, 10:40 LIFE
cross
Bisschop Novell in Spanje stopte vorige maand nadat hij verliefd was geworden op een vrouw. De vrouw staat bekend om het schrijven van satanische erotische fictie.
Xavier Novell, 11 jaar geleden de jongste bisschop van Spanje, noemde "persoonlijke redenen" voor het aftreden. De 52-jarige bisschop meldde maandag dat hij verliefd was geworden op Silvia Cabballol. Silvia is een psycholoog en de auteur achter werken als The Hell of Gabriel's Lust. Het boek gaat over God en Satan met een complot om iemands waarden en religieuze overtuigingen aan het wankelen te brengen. Een reis naar sadisme, waanzin, lust en een strijd tussen goed en kwaad.
Novell ging niet direct in op alle geruchten over zijn relatie. Maar had wel te vertellen dat hij ‘verliefd was’ en ‘dingen goed wilde doen’. Novell heeft naar verluidt verschillende keren met Vaticaanse functionarissen gesproken, naast de paus, voordat hij goedkeuring kreeg voor zijn ontslag. Het bisdom Solsona, waar hij als bisschop diende, laat in een reactie weten dat er niks bevestigd kan worden en dit een persoonlijke zaak is voor de ex-bisschop.
Voordat de bisschop zich bij de geestelijkheid voegde leefde hij zijn leven als ieder ander mens. Novell werd verliefd op een 18-jarig meisje toen hij jonger was, wilde kinderen krijgen en trouwen. Novell heeft een geschiedenis van het uitvoeren van exorcisme, opvattingen over abortus en sprak steun uit voor homo-conversietherapie en Catalaanse onafhankelijkheid. Alles werd als controversieel beschouwd.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21