Subway Tuna bevat geen tonijn wél vlees

nov 13 2021, 16:13 LIFE
subway
Je leest het goed. De tonijn van Subway is geen tonijn. De beschuldigingen worden gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd door een zeebioloog. De testen zijn uitgevoerd op twintig monsters van tonijn en zouden afkomstig zijn uit 20 verschillende Subway-restaurants.
Subway wordt in de aanklacht beschuldigd van het misleiden van het publiek. De laboratoriumtests zouden aantonen dat het tonijn dierlijke eiwitten zoals kip, varkensvlees en vee bevat en niet de geadverteerde 100% tonijn. In 19 van de twintig genomen monsters zat niet eens een DNA-spoor van tonijn. Wel werd er in alle monsters kippen-DNA gevonden. In 11 van twintig monsters zat varkens-DNA en in 7 runder-DNA.  
Veel mensen kunnen verschillende soorten vlees niet eten vanwege hun dieet of religieuze problemen. Als de aanklacht waar blijkt te zijn, hangt een hoge straf voor Subway boven het hoofd. Los van het schenden van de consumentenwetgeving is er ook nog een niet-gespecificeerde schadevergoeding voor fraude geëist.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

atwbanner alessio

Artist To Watch: Alessio

Alessio de Martino wist al op jonge leeftijd hoe je via social media je eigen succes kan creëren en bouwde sinds 2019 zijn online following op. In 2022 begon hij met het uitbrengen van zijn eigen muzi...

MUZIEK jun 24, 11:49
whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55