Taliban stopt evacuatie Afghanistan, buitenlanders krijgen tot eind van de maand

aug 24 2021, 17:35 LIFE
Tijdens een persconferentie heeft de Taliban laten weten dat Afghaanse burgers niet langer toegestaan worden om naar het vliegveld in Kabul te gaan voor evacuatie. De weg naar de luchthaven zal af worden gesloten. Alleen buitenlanders zijn nog toegestaan het land te verlaten, maar ook hier moet na 31 augustus een einde aan komen.
Volgens de woordvoerder van de Taliban, Zabihullah Mujahid, is het land veilig en zijn de Afghanen nodig. Vandaar dat zij de Verenigde Staten vragen burgers niet aan te moedigen het land te verlaten. De deadline van 31 augustus zal niet verleng worden voor evacuaties. Het is dus van groot belang dat de buitenlandse troepen dan weg zijn. De Taliban geeft namelijk aan dat het een 'duidelijke overtreding' is als buitenlandse militairen het land dan nog niet hebben verlaten.
Bekijk hieronder de persconferentie van de Taliban.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07
banner site

Complex Picks: Willem - Spuug van God

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van Willems album 'Spuug van God' uit.

MUZIEK mrt 05, 16:10