Tientallen jongeren starten bizar protest bij noodopvang Harskamp voor Afghaanse vluchtelingen

aug 24 2021, 21:27 LIFE
In het dorp Harskamp is er momenteel een protest bezig. Het gaat vooral om jongeren, verdeeld over een aantal groepen. Het protest is best eigenaardig en dat is nog zacht uitgedrukt.
Het protest is tegen de komst van vluchtelingen uit Afghanistan, waarvan er vanavond ongeveer 250 van de 800 aankomen in het Veluwse dorp. Voor het protest zijn er racistische spandoeken opgehangen en klinken er kreten als ‘geen jihad’. De leus ‘eigen volk eerst’ kwam helaas ook voorbij. De leuzen werden afgewisseld door afgestoken vuurwerk en een kratje bier voor de keel. De wijkagent is al met een aantal deelnemers van het protest in discussie gegaan en meer agenten hebben zich inmiddels gemeld.
Het is de bedoeling dat er in totaal 800 vluchtelingen gebruik gaan maken noodopvang. De kazerne is geen overbodige luxe voor deze mensen, eerder een tijdelijke situatie. Een warm welkom van de rest van de dorpsbewoners, zou wel op zijn plek zijn. Men is immers niet vrijwillig uit Afghanistan vertrokken.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21