Video: Witte vrouw gebruikt het N-woord bij het oplezen van N.W.A. lyrics tijdens een meeting met het schoolbestuur

sep 11 2021, 12:58 LIFE
screenshot 2021 09 11 123757
Een vergadering van het schoolbestuur in Texas nam donderdagavond een drastische wending nadat een ouder verontwaardigd was over wat zij een 'ziek' curriculum noemde. Het incident vond plaats tijdens het gedeelte "opmerkingen van burgers" van de bestuursvergadering van het Leander Independent School District. De vrouw, die werd geïdentificeerd als 'spreker zeven, Sheryl', nam de microfoon en sprak zich uit over de N.W.A. hit 'Fuck tha Police', waarvan ze beweert dat het is opgenomen in het Engelse III-curriculum.
De vrouw begon met het uitspreken van de vermeende hypocrisie van de schoolbestuursleden. Ze beschuldigde hen ervan de politie zwart te maken, terwijl zij tegelijkertijd ook om de aanwezigheid van agenten vroegen op de vergadering. ‘'Agenten – ik hoop dat ze luisteren – we waarderen je. Dezelfde hypocrieten die voor ons zitten en je haten, bellen je nog steeds als ze zich bedreigd voelen. Je kunt dit niet verzinnen. En natuurlijk zien we overal in het land de linkse hypocrisie.”
Ze beweerde verder dat de tekst van N.W.A. op het portaal voor leermiddelen voor studenten was geplaatst en daar is gebleven ondanks meerdere klachten van leden van de gemeenschap. "We hebben het f-woord 59 keer, we hebben het n-woord acht tot negen keer", zei de vrouw voordat ze de volgende tekst uit de verse van Ice Cube reciteerde.

I don’t know if they f*gs or what
Search a n***a down and grabbing his nuts
And on the other hand, without a gun, they can’t get none
But don’t let it be a black and a white one
’Cause they’ll slam ya down to the street top
Black police showing out for the white cop
Ice Cube will swarm on any motherfucker in a blue uniform
Just ’cause I’m from the CPT, punk police are afraid of me
A young n***a on the warpath
And when I’m finished, it’s gonna be a bloodbath

'Dit staat in je curriculum,' zei ze na het ongemakkelijke moment. “Hoe verdedig je dat? Ben je trots? Je curriculum. Dit is wat je onze kinderen leert. Het is ziek."
Zoals opgemerkt door de Daily Dot, gaat het probleem helemaal terug tot het voorjaarssemester toen ouders het district beschuldigden van het opnemen van de N.W.A track in de lijst met goedgekeurde bronnen voor leraren. In een bericht van 13 april op de Facebook-pagina van de TEACH Parental Rights Coalition, staat dat een van de voorgestelde bronnen een Vox-artikel is over 'History of American Protest Music'. De post moedigde ouders verder aan om deel te nemen aan het #LISDsickday-protest op 28 april, waarbij ze zouden voorkomen dat hun kinderen naar de les gaan.
"Op de lijst met nummers staat 'F*ck Tha Police' van N.W.A.", luidde het bericht. “Dit is *niet* geschikt voor in de klas. Wat denken de curriculumontwikkelaars? Zo zijn er nog tientallen voorbeelden. Veel leraren vragen ouders om hun mening te geven, omdat ze zich niet veilig voelen om dat te doen. Ze willen je kinderen dit niet leren en ze hebben je hulp nodig.”
Bekijk de video hieronder.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07
banner site

Complex Picks: Willem - Spuug van God

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van Willems album 'Spuug van God' uit.

MUZIEK mrt 05, 16:10