Zwarte doos die de zelfvernietiging van de aarde vastlegt gemaakt

dec 11 2021, 13:16 LIFE
black box
Binnenkort zal er een zwarte doos op aarde zijn die onze zelfvernietiging vastlegt. De onverwoestbare doos zal informatie verzamelen over de ondergang van de beschaving, om potentiële toekomstige bewoners te helpen.
Begin volgend jaar wordt in Australië een onverwoestbare ‘black box’ gebouwd om de zelfvernietiging van beschavingen vast te leggen. De recorder zal op dezelfde manier werken als een zwarte doos van een vliegtuig. Het zal twee soorten gegevens verzamelen. Contextuele gegevens zoals krantenkoppen, social media en metingen van bijvoorbeeld land- en zeewatertemperatuur. Gebeurtenissen zoals uitsterven van soorten en aantal van de menselijke bevolking worden ook geregistreerd.
ontwerp zonder titel 29 1
De zwarte doos werkt op zonne-energie en is even groot als een bus. De doos, gemaakt van staal en graniet, hoort onverwoestbaar te zijn en kan een halve eeuw alle bruikbare gegevens opslaan. De box is al aan het opnemen, maar zal volgend jaar officieel in gebruik worden genomen. Het is voor iedereen mogelijk om draadloos verbinding te maken met de black box. Je moet dan wel op locatie zijn. Hier kan je meer informatie vinden.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
website banner template

In Gesprek Met 24kGoldn

24kGoldn, bekend van 'Valentino' en 'Mood', brak door op 18-jarige leeftijd. Zijn EP 'Growing Pains' verkent zijn leven na succes.

MUZIEK apr 25, 18:00