Skip to main content

Tennissers die deelnemen aan Australian Open gaan in een ‘bubbel’

26/08/2021
Beeld: Flickr / Hindustaan Times

De tennissers die begin volgend jaar deelnemen aan de Australian Open hoeven niet meer in quarantaine bij aankomst in Australië. De organisatie pakt het dit jaar anders aan dan vorig jaar. In plaats van een verplichte quarantaine wordt er voor alle betrokkenen een ‘bubbel’ gecreëerd.

De organisatoren van de Australian Open zijn van plan om spelers twee weken in een bio-veilige ‘bubbel’ te plaatsen.  Met de afgesloten bubbel zouden de spelers vrij kunnen bewegen tussen het hotel en de speelvelden. Bij de vorige editie, moesten spelers bij aankomst twee weken in quarantaine. De tennissers mochten tijdens de quarantaine hun hotelkamer alleen verlaten voor een trainingssessie. Tennissers die aan boord zaten van een vlucht met een corona geval mochten twee weken lang zelfs helemaal niet naar buiten.

In 2020 deed de Amerikaans NBA iets soortgelijks. Dit om de basketballers te beschermen tegen de COVID-19-pandemie tijdens de laatste acht wedstrijden van het reguliere seizoen en NBA-play-offs van 2019-20. De NBA koos ervoor om de wedstrijden achter gesloten deuren te houden. De teams verbleven in Disney World-hotels en de wedstrijden vonden plaatsen in het ESPN Wide World of Sports Complex.

In Australië zijn overigens nog altijd veel maatregelen van kracht. Het land heeft een plan om alles weer op te starten zodra 70 procent van de volwassenen gevaccineerd is. Minder dan een derde heeft pas twee prikken gehad. 

Leave a Reply