Skip to main content

McDonald’s onthult reden achter grootste verandering ooit

08/11/2021
mcdonald's
Beeld: Unsplash/Visual Karsa

De meesten van ons kennen Ronald McDonald, de legendarische McDonald’s clown nog wel. Hij was te zien in reclames en hij stond op de verpakking van je Happy Meal. De clown is echter stilletjes uit het beeld van McDonald’s verdwenen. Als je tegenwoordig een van de restaurants binnenloopt, is er geen spoor van hem meer te bekennen. Waarom heeft het miljoenenbedrijf ervoor gekozen de clown weg te doen?

Het begon allemaal in 2017, een chaotisch jaar vanwege meerdere redenen. Donald Trump won in dat jaar de verkiezingen, drugskoning El Chapo werd gearresteerd en er was een hype van killer clowns. Killer clowns, ja. In dat jaar startte namelijk ook de promotie voor de film IT, de horrorlegende over een killer clown. De hype had meteen veel invloed op bedrijven die clowns gebruikten in hun branding, zoals McDonald’s.

Dit werd nog erger toen de mensen verkleed als killer clowns ook daadwerkelijk mensen begonnen aan te vallen. Nadat er gewonden begonnen te vallen, besloot de fastfoodketen Ronald McDonald niet langer te gebruiken als boegbeeld voor het bedrijf. Ze plaatsten de volgende statement over de grote verandering: “Helaas zal Ronald McDonald niet meer in de reclame van McDonald’s verschijnen, maar hij heeft het nog steeds erg druk met zijn werk voor ons. Hij reist vaak het land door om onze opwindende, nieuwe activiteiten te promoten en bezoekt onze restaurants om ervoor te zorgen dat iedereen van zijn maaltijden geniet.”

Leave a Reply