Skip to main content

Met deze investeringen maakte Drake $180 miljoen

24/09/2021
drake
Beeld: Instagram/Champagnepapi

Je kan er tegenwoordig niet meer omheen. Wie rijk wil blijven moet investeren in de toekomst. Er zijn zat verhalen voorbij gekomen waarbij er miljoenen werden gemaakt en diezelfde miljoenen werden verloren. Johnny Depp, Fat Joe, Mike Tyson en het lijstje gaat maar door. Het is dan ook mooi om te zien dat het Drake is gelukt om 180 miljoen aan investering te vergaren. Zijn laatste venture is in de gefrituurde kip industrie. Hieronder een overzicht waarmee ’s werelds meest populaire rapper zijn imperium opbouwde.

Overtime: Sport mediabedrijf

De Certified Lover Boy investeerde samen met Jeff Bezos, Devin Booker en Alexis Ohanian voor 80 miljoen in het sportmediabedrijf Overtime. Daarnaast hebben meer dan 25 huidige en voormalige NBA-spelers geïnvesteerd in Overtime. Het bedrijf lanceerde met korte inhoud gericht op basketbalsterren van de middelbare school. Overtime is sindsdien uitgebreid naar andere sporten.

NTWRK: winkelplatform gericht op entertainment

NTWRK is een shopping platform dat entertainment probeert te koppelen aan commercie. De kernervaring is een liveshow die alleen wordt gepresenteerd in de app van NTWRK. In de app kunnen gasten praten over producten die beschikbaar komen in de app als de show wordt uitgezonden.

Player’s Lounge: gokplatform voor gamers

Player’s Lounge, een bedrijf dat al vijf jaar bestaat, begon als een E-sports startup die wedstrijden wilde organiseren in bars in New York City om FIFA te spelen. Tegenwoordig is het een online hub waar gamers tegen elkaar kunnen strijden in titels naar keuze, met geld op het spel. Drake is al sinds 2019 verbonden aan het bedrijf. 

Toronto Raptors: Basketbalteam 

Toronto Raptors is een Canadees basketbalteam uit Toronto. In het seizoen van 2013-2014 is Drake officieel een samenwerking aangegaan met de Toronto Raptors. Hij werd aangesteld als ambassadeur en is sindsdien vaak te vinden aan de zijlijn bij wedstrijden. De samenwerking heeft voor beide partijen geweldig uitgepakt, met als hoogtepunt het kampioenschap van de Raptors in 2019.  

OVO Label: Platenlabel

Als je een onderneming moet benoemen als beginpunt voor Drake’s (financiële) succes, dan staat October’s Very Own stipt op nummer één, beter bekend als OVO. Drake heeft het OVO label in 2012 opgericht, samen met oude vrienden Noah “40” Shebib, zijn vaste producer, en Oliver El-Khatib. 2012 is het beginpunt voor het OVO Label, maar het merk bestond al in 2008.  Het begon als een Myspace-pagina waar de vrienden muziek, mode en andere inhoud zouden plaatsen. Nu is OVO alles geworden wat Drake en zijn kring vanaf het begin voor ogen hadden. OVO heeft winkels die een verscheidenheid aan artikelen verkopen, van kleding tot notebooks en waarmee ze in 2018 ongeveer $50 miljoen verdienden. Artiesten die momenteel bij OVO zijn getekend, zijn onder meer PartyNextDoor, DVSN, Majid Jordan, Roy Woods, Popcaan en Baka Not Nice. 

SiriusXM: radiostation

Twee jaar geleden lanceerde Drake zijn radiostation Sound 42 voor SiriusXM, een 24-uurs per dag samengesteld muziekstation. Het station wordt gebruikt als nieuw platform voor zijn show OVO Sound Radio, die eerder van 2015 tot 2018 op Apple Music stond. Op muzikaal gebied bevat het nummers van Drake zelf, artiesten van het OVO-label, dancehall, R&B en meer. Drake zou niet de eerste rapper zijn die een radiostation op SiriusXM lanceert. Eminem met ging hem al voor met Shade45 en ook LL Cool J met zijn Rock the Bells Classic Hip Hop-station.

Coveteur: Digitale media

Coveteur is een veelzijdig lifestyle merk dat zich focust op het delen van content over luxe industrieën. Het doel hierbij is om luxe opnieuw voor te stellen en de lezer mee te nemen achter de schermen. 

100 Thieves: E-sportorganisatie en kledingbedrijf 

100 Thieves is een Amerikaans lifestylemerk en een gaming organisatie, gevestigd in Los Angeles, Californië. De organisatie heeft teams die strijden in verschillende videogames, waaronder Call of Duty, Call of Duty: Warzone, Fortnite Battle Royale, League of Legends en Valorant. Het League of Legends-team van Thieves is een franchiseteam van de League of Legends Championship Series (LCS) en het Call of Duty-team heeft een franchiseteam in de Call of Duty League, genaamd Los Angeles Thieves.

Virginia Black: Whiskey 

Het Whiskey merk ‘Virginia Black’ wordt beschreven als een “persoonlijk geselecteerde collectie van twee, drie en vier jaar oude Bourbon Whisky gericht op een hoog roggegehalte en afgewerkt met een decadent profiel.”

Virginia Black is een samenwerking tussen Brent Hocking en Drake. De whiskey is beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, het VK, Ghana, Kenia, Rwanda, Tanzania, Zanzibar, Burundi, Oeganda en de Verenigde Arabische Emiraten. Het is ook beschikbaar in Australië. 

DreamCrew

DreamCrew is een Canadees productiebedrijf, mede opgericht door Drake en Adel “Future” Nur in 2017. Het fungeert zowel als managementbedrijf, als een entertainmentbedrijf. 

Daarnaast investeerde Drizzy ook in Madefire, een platform voor digitale stripboeken en Omni, een opslagbedrijf. Omni ging echter failliet in 2019 en Madefire in 2021.

Leave a Reply