Songs of Summer 2022: onze favoriete tracks van deze zomer

okt 01 2022, 11:53 MUZIEK
banner
In de zomer komen meestal de grootste hits uit en dat was dit jaar niet anders. Van Burna Boy's 'Last Last' tot Oxlade's 'Ku Lo Sa': er was genoeg om van te genieten. Het festivalseizoen was weer volop in gang en daar hoorden natuurlijk ook de nodige zomerhits bij. We maakten een lijstje van onze favoriete zomerhits van 2022.

Broederliefde ft. KM & Jayh - Bikini

Als je aan zomerhits denkt, denk je aan Broederliefde en als je aan Broederliefde denkt, denk je aan zomerhits. Zo ook dit jaar, met hun hit 'Bikini' samen met KM & Jayh.

Idaly ft. Emms - Amazin'

Idaly en Emms zijn natuurlijk een gouden combinatie. Het kon niet anders dan dat Amazin' onze hele zomer domineerde.

FMG - Boot

Deze track ging niet alleen lekker op festivals en in de club, het was ook een gigantische trend op TikTok.

Oxlade - Ku Lo Sa

Nog zo'n track die TikTok volledig gedomineerd heeft. Voor zijn Colors optreden hadden velen nooit van Oxlade gehoord. De video trok 22 miljoen kijkers in drie maanden en nu kennen we 'Ku Lo Sa' allemaal uit ons hoofd en doen we het dansje allemaal na.

Makar - Mood

De videoclip van Makar's 'Mood ' behaalde binnen een maand bijna tien miljoen views. Dat zegt al genoeg over de hoe populair de track deze zomer was.

Burna Boy - Last Last

Last Last ging wereldwijd zo viraal, dat we het gerust een van de grootste hits van het jaar kunnen noemen. Het succes van de track is wederom een voorbeeld van de groei dat het genre Afrobeats heeft gemaakt in de afgelopen jaren.

Central Cee - Doja

How can I be homophobic? My b*tch is gay! Een oneliner die we nooit zullen vergeten en Central Cee's grootste internationale hit.

Beyoncé - Break My Soul

Dit jaar zijn we geblessed met veel albums van de GOATS onder ons, waaronder van the queen Bey herself. 'Break My Soul' nam meteen de hele wereld over en werd de hele zomer, overal gedraaid.

Future ft. TEMS & Drake - Wait For U

Tems heeft haar talenten bewezen op het album van Wizkid en sindsdien is ze een van de meest populaire zangeressen ter wereld. En terecht, haar sample leverde Future een van zijn grootste hits ooit op.

Rema - Calm Down

Rema is al een tijdje op weg om een van 's werelds meest populaire Afrikaanse artiesten te worden. Dat bewijst hij weer eens met megahit 'Calm Down'.

Jack Harlow - First Class

Het moment dat Jack Harlow een snippet deelde van zijn nieuwe track met de herkenbare sample van Fergie's 'Glamorous', was het al een hit. Er was deze zomer dan ook geen ontkomen aan 'First Class'.

Drake - Massive

Toen Drake een dance album dropte, was de hele wereld in de war. Hij was ons allemaal een stapje voor, want voordat we het wisten had 'Honestly, New Mind' de hele wereld overgenomen. Met 'Massive' als grote zomerhit.

Antoon - Olivia

Antoon heeft een ontzettend succesvol jaar gehad. Hij heeft tweemaal de Ziggo Dome uitverkocht en dat na maar 1 plaat. Zijn hit 'Olivia' kon dan ook niet ontbreken in onze lijst.

Skillibeng ft. F.S. - Whap Whap

De Jamaicaanse Skillibeng behaalde al snel internationaal succes na zijn hit 'Crocodile Teeth'. Dit jaar stond hij zelfs op het Wireless festival in de VK. 'Whap Whap' was een tune waaraan je niet kon ontsnappen deze zomer.

Uncle Waffles and Tony Duardo ft. Sino Msolo & Boibizza - Tanzania

Deze zomer stond in het teken van Amapiano! Overal waar je kwam hoorde je Amapiano en een hele vloed aan nieuwe Amapiano DJ's en feesten ontrafelde zich dit jaar. Uncle Waffles maakte zulke grote sprongen als DJ, dat ze zelfs een co-sign van Drake kreeg.

DYSTINCT - Ghazali ft. Bryan Mg

DYSTINCT schakelde de hulp van Bryan MG in voor hun hit 'Ghazali'. Het leverde ons een aanstekelijk melodietje op dat we niet uit ons hoofd kunnen krijgen, of we het nu verstaan of niet!

JoeyAK - GABOS

De populariteit van JoeyAK is alleen maar gestegen in de tijd dat hij vastzat. Hij kwam vrij, deelde zijn verhaal in een exclusieve aflevering van Hef's 'Rookworst' en dropte banger na banger, waaronder deze gigantische zomerhit.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
website banner template

In Gesprek Met 24kGoldn

24kGoldn, bekend van 'Valentino' en 'Mood', brak door op 18-jarige leeftijd. Zijn EP 'Growing Pains' verkent zijn leven na succes.

MUZIEK apr 25, 18:00