Skip to main content

Netflix en chill? Dit zijn momenteel de beste films (September)

11/09/2021
netflix
Beeld: Netflix

Soms lijkt het alsof je alles op Netflix al hebt gezien. Niet alleen hun talloze Netflix Originals, maar ook elke film die er is. Wij zijn er om je te vertellen dat dat niet waar is. Dankzij een constant bijgewerkte bibliotheek met originele en verworven titels, is er altijd iets nieuws om naar te kijken op Netflix. Hun filmselectie bevat talloze titels die je zeker zullen verleiden. Dus als je klaar bent met het bingewatchen van je favoriete serie, waarom zet je dan geen film op om de boel op te fleuren? Dit zijn momenteel de beste films op Netflix.

Sweet Girl (2021)

netflix

Regisseur: Brian Mendoza
Genre: Thriller
Cast: Jason Momoa, Isabela Merced, Manuel Garcia-Rulfo, Justin Bartha
Speelduur: 1u 50m

Als John Q een van je favoriete Denzel Washington-films is, dan is Sweet Girl echt iets voor jou. Het verhaal is vergelijkbaar met de film uit 2002, maar deze volgt een man genaamd Ray Cooper (Jason Mamoa). Cooper zweert de dood van zijn vrouw te wreken nadat ze stierf aan kanker, als gevolg van de hebzucht van een groot farmaceutisch bedrijf. Nu is zijn enige doel om gerechtigheid te krijgen en tegelijkertijd zijn dochter Rachel (Isabela Merced) te beschermen. De film heeft een krachtige boodschap over hoe corrupt de gezondheidszorg en de farmaceutische industrie zijn, en hoe de corruptie zoveel mensen wanhopig maakt. Het genre van de wraakthriller is al eerder gedaan, maar deze heeft een twist die het onderscheidt van de rest. De Netflix-thriller brengt niet hetzelfde niveau van emoties naar boven als de film van Washington, maar Mamoa als onverschrokken familieman, die sommige mensen in de naam van zijn vrouw in elkaar slaat, maakt Sweet Girl het kijken waard.

Bekijk op Netflix

Beckett (2021)

Netlfix

Regisseur: Ferdinando Cito Filomarino
Genre: Thriller
Cast: John David Washington, Boyd Holbrook, Vicky Krieps, and Alicia Vikander 
Speelduur: 1u 48m

Terwijl ze op vakantie zijn op het Griekse platteland, krijgen de Amerikaanse toeristen Beckett (John David Washington) en zijn vriendin April (Alicia Vikander) een auto-ongeluk dat alles verandert. Nadat hij zijn vriendin heeft verloren, wordt Beckett het doelwit van een klopjacht, nadat hij per ongeluk betrokken is geraakt bij corrupte overheidsfunctionarissen te midden van politieke onrust in het land. De actiethriller volgt Beckett die vecht voor zijn leven terwijl mensen hem achtervolgen in een vreemd land waar hij de taal niet spreekt, waardoor Washingtons acteervaardigheden volledig tot hun recht komen. Terwijl het plot op sommige momenten zijn evenwicht verliest, houdt de thriller je scherp, je afvragend of en hoe de hoofdpersoon het zal overleven.

Bekijk op Netflix

Army of the dead (2021)

Army of the Dead

Regisseur: Zack Snyder
Cast: Dave Bautista, Ella Purnell, Omari Hardwick, Theo Rossi
Genre: Horror, Actie
Speelduur: 2h 28m

Army of the Dead is een nieuwe film op Netflix. De film volgt een groep huurlingen (waaronder Dave Bautista, Omari Hardwick, Theo Rossi) terwijl ze zich wagen in een quarantainegebied in Las Vegas in de nasleep van een zombie-uitbraak. De groep is van plan om 200 miljoen dollar te stelen uit een casino voordat er een tactische nucleaire aanval plaatsvindt op de stad. Hoe overdreven dat uitgangspunt ook klinkt, Snyder maakt het eindeloos vermakelijk met non-stop actie, donkere humor en een verrassend emotionele lijn. Het resultaat is de meest pure en leuke film van Zack Snyder in bijna een decennium, een film die bewust een beetje silly is, maar je toch laat genieten van zijn hersendode (pun intended) actie.

Bekijk op Netflix

Malcolm & Marie (2021)

Malcolm & Marie

Regisseur: Sam Levinson
Cast: John David Washington, Zendaya
Genre: Drama
Speelduur: 1u 46m

Sam Levinson, regisseur van Assassination Nation uit 2018 en maker van HBO’s Euphoria, schokte de filmwereld toen hij aankondigde dat hij tijdens de eerste maanden van de COVID-19-pandemie een film had geschreven en geregisseerd, de eerste film die onder die omstandigheden werd gemaakt. Het resultaat is het nieuw uitgebrachte Malcolm & Marie. Het romantische drama volgt het koppel Malcolm (John David Washington) en Marie (Zendaya) terwijl hun relatie op de proef wordt gesteld op de avond van de première van Malcolms nieuwe film. De film, opgenomen op film en in spaarzaam zwart-wit, is intens en doelbewust claustrofobisch, waarbij de nadruk ligt op een argument dat zich in realtime afspeelt tussen de twee personages nadat Malcolm vergat Marie te bedanken bij de première. Zendaya geeft een uitzonderlijke uitvoering die doet denken aan haar met een Emmy bekroonde werk in Euphoria, en John David Washington, die ook geweldig is, bijna overtreft. Intens, ontroerend en tot nadenken stemmend, is Malcolm & Marie een grote stap voorwaarts voor regisseur Sam Levinson, evenals een nieuwe showcase voor Zendaya’s talent.

Bekijk op Netflix

The White Tiger (2021)

thewhitetiger

Regisseur: Ramin Bahrani
Cast: Adarsh Gourav, Rajkummar Rao, Priyanka Chopra Jonas, Vedant Sinha
Genre: Drama
Speelduur: 2u 6m 

Gebaseerd op de gelijknamige bestseller uit 2008, volgt Netflix Original The White Tiger Balram (Adarsh Gourav), een arme Indiase dorpeling die erin slaagt chauffeur te worden voor het rijke stel Ashok (Rajkummar Rao) en Pinky (Priyanka Chopra Jonas). Na een verraad ontdekt Balram hoe ver de rijken zichzelf op eigen kosten zullen beschermen, en besluit hij zijn verstand en sluwheid te gebruiken om in opstand te komen tegen een ongelijk systeem. Somber humoristisch, neemt The White Tiger een voorhamer in de ideeën in het centrum van de kapitalistische Indiase samenleving, en illustreert de film hoe groot de kloof tussen rijk en arm werkelijk is. Adarsh Gourav is elektrisch in de hoofdrol, terwijl hij de grens overschrijdt tussen sympathiek en samenspannend in een meedogenloze wereld, in contrast met de satirische uitvoeringen van Rajkummar Rao en Priyanka Chopra Jonas als rijke mensen die niets weten van de werkelijke strijd. The White Tiger is bijtend en gedurfd, en een meer dan waardige toevoeging aan de Netflix-bibliotheek.

Bekijk op Netflix

The Trial of the Chicago 7 (2020)

The Trial of the Chicago 7

Regisseur: Aaron Sorkin
Cast: Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne, Joseph Gordon-Levitt, Jeremy Strong, Yahya Abdul-Mateen II
Genre: Drama
Speelduur: 2u 9m

The Trial of the Chicago 7 draait om het beruchte proces uit 1969 en de acht oorspronkelijke beklaagden: Abbie Hoffman (Sacha Baron Cohen), Tom Hayden (Eddie Redmayne), Jerry Rubin (Jeremy Strong), David Dellinger (John Carroll Lynch), Rennie Davis (Alex Sharp), Lee Weiner (Noah Robbins), John Froines (Daniel Flaherty) en Black Panther-medeoprichter Bobby Seale (Yahya Abdul-Mateen II). De film verspilt geen seconde met het gebruik van zijn immense talent op of naast de camera. Flipperkastdialoog en actiegerichte flashbacks stuiteren je van personage naar personage en leiden je door het verhaal, zodat, als het tijd is om het vonnis te vellen, je niet anders kunt dan bang zijn voor iedereen. Zelfs de beweegredenen van aanklager Richard Schultz (Joseph Gordon-Levitt) worden blootgelegd, waarbij in elke scène een moreel tintje wordt geworpen en het algemene gevaar van goed versus kwaad wordt vermeden dat de meeste procesdrama’s overkomt. Vol talent, entertainment en hedendaagse parallellen is dit misschien wel de beste originele film van Netflix tot nu toe.

Bekijk op Netflix

The Devil All The Time (2020)

tom holland netflix the devil all the time

Regisseur: Antonio Campos
Cast: Tom Holland, Robert Pattinson, Haley Bennett
Genre: Thriller
Speelduur: 2u 18m 

Deze Netflix Original is duister en sinister, maar zit vol met sterren. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Donald Ray Pollack, volgt The Devil All the Time verschillende personages die in de jaren ’60 in Zuid-Ohio en West Virginia woonden, waaronder een stel seriemoordenaars en een prediker die spinnen gebruikt in zijn diensten. De goedaardige maar gewelddadige Arvin (Tom Holland) probeert de corruptie te stoppen waarvan hij getuige is in zijn stad. De film is een compleet andere wending voor ster Tom Holland, die komt van het veel lichtere Marvel Cinematic Universe tot een duistere beschouwing van de grimmigste impulsen van de mensheid. De sterrencast van de film schittert, waaronder Robert Pattinson, Riley Keough, Sebastian Stan en Mia Wasikowska. Goed geregisseerd met geweldige karakterisering, maakt The Devil All the Time een duister genot dat heel goed de aandacht van Oscar zou kunnen trekken.

Bekijk op Netflix

Dolemite is my name (2019)

Dolemite Is My Name

Regisseur: Craig Brewer
Cast: Eddie Murphy, Craig Robinson, Titus Burgess
Genre: Drama, Comedy
Speelduur: 1u 58m

Het blaxploitation-genre is een genre dat vaak over het hoofd wordt gezien en een zeer belangrijk onderdeel is van de filmgeschiedenis. Hoewel blaxploitation-films vaak buitengewoon gewelddadig waren en vaker wel dan niet in stereotypen werden gespeeld, was het de eerste keer dat een zwart publiek zwarte personages op het scherm zag waarmee ze zich konden identificeren, aangezien veel andere reguliere films alleen zwarte personages in ondergeschikte rollen hadden. Dolemite Is My Name draait om een van de grootste figuren in de blaxploitation-scene: komiek/acteur Rudy Ray Moore, ster van de komische blaxploitation-film Dolemite en zijn vervolg. Met Eddie Murphy als Moore in de hoofdrol, volgt Dolemite Is My Name zijn leven als hij een succesvolle stand-upcomedian wordt en besluit dat hij ook een grote zwarte filmster wil worden. Niet alleen een waardige comeback voor Eddie Murphy, Dolemite Is My Name is ook een liefdesbrief aan een cultureel belangrijk filmgenre dat altijd meer liefde zou kunnen verdienen.

Bekijk op Netflix

The Irishman (2019)

netflix

Regisseur: Martin Scorsese
Cast: Robert De Niro, Joe Pesci, Al Pacino
Genre: Drama
Speelduur: 3u 29m 

Het laatste werk van Martin Scorsese is zijn langste en meest ambitieuze poging in zijn vijf decennia lange carrière. The Irishman volgt Frank Sheeran (Robert De Niro) terwijl hij herinneringen ophaalt aan zijn leven van vrachtwagenchauffeur tot huurmoordenaar die betrokken was bij Russell Bufalino (Joe Pesci) en zijn misdaadfamilie, en uiteindelijk werkte hij voor Teamster Jimmy Hoffa (Al Pacino). Met een kloktijd van drie en een half uur is The Irishman een gigantische film, maar het staat allemaal in dienst van de thema’s van de film: de film zelf voelt net zo lang als Franks levensverhaal, en is nodig om deze personages het gevoel te geven dat ze geleefd worden. Waar andere Scorsese maffia films zoals Goodfellas en Casino doelbewust flitsend en opwindend zijn, gebruikt The Irishman in plaats daarvan stilte en bittere introspectie terwijl de personages de klok rond rennen op niet-onderzochte levens vol egoïstische misdaad en geweld. De Niro, Pesci en Pacino geven enkele van de beste uitvoeringen van hun carrière en de regie van Scorsese is net zo levendig en adembenemend als altijd. The Irishman is gemakkelijk een van de beste films van 2019.

Bekijk op Netflix

Monster (2018)

netflix

Regisseur: Anthony Mandler
Cast: Kelvin Harrison Jr., Jennifer Hudson, Jeffrey Wright, Jennifer Ehle
Genre: Drama
Speelduur: 1u 38m

Na de première op het Sundance Film Festival in 2018, werd er lang uitgekeken naar de Netflix release van Monster, een verfilming van de gelijknamige roman van Walter Dean Myers. Het rechtszaaldrama volgt de charismatische filmstudent Steve (Kelvin Harrison Jr.) terwijl hij wordt betrapt bij een overval en wordt beschuldigd van moord. Kelvin Harrison Jr. heeft de afgelopen jaren een snelle opkomst gekend, met films als Waves, Luce en meest recentelijk de Oscar-genomineerde The Trial of the Chicago 7. In Monster levert hij weer een geweldige, genuanceerde uitvoering. De film zelf is relevant als altijd, bespreekt kwesties van raciale vooroordelen binnen het rechtssysteem en gebruikt flitsende filmische technieken. Monster luidt het begin in van een geweldig 2021 voor de originele films van Netflix.

Bekijk op Netflix

The Social Network (2011)

netflix

Regisseur: David Fincher
Cast: Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Justin Timberlake, Rooney Mara
Genre: Drama
Speelduur: 2u

Sinds de oprichting in 2004 heeft Facebook een lange, smerige geschiedenis gehad die tot op de dag van vandaag wordt gevormd. De positieve en negatieve effecten van het sociale netwerk maken The Social Network uit 2011 tot op de dag van vandaag fascinerend, vooral omdat de maker/CEO regelmatig de krantenkoppen haalt. Het drama volgt Facebook-maker Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg) op Harvard terwijl hij samen met zijn beste vriend Eduardo Saverin (Andrew Garfield) Facebook creëert. Zuckerberg en Saverin merken dat ze snel miljonair worden nu Facebook een fenomeen wordt, maar merken ook dat hun vriendschap en succes wordt bedreigd wanneer er een juridische strijd ontstaat om wie de site heeft opgericht. David Fincher heeft een lange carrière achter de rug (Fight Club en Zodiac alleen staan ​​als twee van de beste Amerikaanse films van hun respectieve decennia), maar The Social Network geldt nog steeds als een van zijn allerbeste films met zijn strakke regie, subtiel emotionele uitvoeringen, en een Oscar-winnend scenario van Aaron Sorkin. Als een van de beste films van de jaren 2010, is The Social Network altijd de moeite waard om opnieuw te bekijken.

Bekijk op Netflix

Leave a Reply