Skip to main content

Netflix onthult de top 10 meest populaire shows en films ooit

28/09/2021september 29th, 2021

Onlangs werden de meest populaire tv-series en films van Netflix gepresenteerd. Volgens Netflix CEO Ted Sarandos werd dat bepaald aan de hand van twee afzonderlijke statistieken.

De eerste statistiek houdt rekening met het aantal accounts dat in de eerste 28 dagen na de release een bepaalde titel heeft bekeken. Wel moest een titel minstens twee minuten bekeken zijn. De andere statistiek telt juist het totale aantal uren dat werd besteed aan het kijken naar een serie of film binnen een periode van 28 dagen. Seizoen 1 van de door Shonda Rhimes geproduceerde serie Bridgeton, had het hoogste aantal accounts met 82 miljoen en de meeste tijd bekeken met 625 miljoen uur.

De Franse tv-serie Lupin met Omar Sy in de hoofdrol eindigde als tweede met 76 miljoen accounts. Dit, terwijl Money Heist: Part 4 op de tweede plaats eindigde met 619 miljoen kijkuren. Wat films betreft kwamen Extraction en Bird Box respectievelijk op de eerste en tweede plaats wat betreft het aantal accounts. Ze verwisselden echter van plek, gericht op de bekeken uren. Bekijk hieronder de top 10 lijsten.

Sarandos zei ook dat Squid Game, de Zuid-Koreaanse dramaserie, op schema ligt om de populairste show van de streamer te worden. Squid Game debuteerde op 17 september en is momenteel de meest bekeken show wereldwijd.

In november verwijderde Netflix Chappelle’s Show van de streamingdienst op verzoek van de komiek. Dit, nadat hij klaagde dat hij niet werd gecompenseerd toen de rechten van de show aan Netflix werden verkocht. Dave had namelijk een langdurig contract met ViacomCBS waarbij extra distributie niet gecompenseerd werd. Chappelle’s Show keerde vier maanden later terug naar Netflix. Sarandos sprak over de situatie en erkende: “Zeer weinig deals zijn zo slecht als die was”. 

Leave a Reply