Skip to main content

Nieuwe muziek van deze week: Lil Wayne, Meek Mill, JoeyAK en meer

01/10/2021
Beeld: Spotify

Het is weer vrijdag en dus tijd voor de nieuwe muziek van deze week. Burna Boy en Polo G zijn een samenwerking aangegaan, Meek Mill is lekker aan het warmdraaien met nieuwe nummers en Hef, Adje en Crooks zijn weer samen te vinden op een track. Hieronder een overzicht vanuit Complex:

Meek Mill – Expensive Pain

Expensive Pain komt nadat de rapper uit Philadelphia een van de meest gedetailleerde roll-outs van zijn carrière onderging. Door het hele land verschenen er Billboards met de cover art van het album. De cover art werd geschilderd door de kunstenaar Nina Chanel Abney. Het was te zien op boten in Miami, Billboards op Times Square en zelfs op zijkanten van treinen in Atlanta. Het is het eerste album van Meek Mill sinds ‘Championships’ uit
2018.

Lil Wayne ft. Rich the kid – Trust Fund Babies

Lil Wayne en Rich the Kid hebben de handen ineengeslagen voor hun allereerste gezamenlijke album Trust Fund Babies. Rich The Kid maakte via een aankondiging op Instagram het nieuws wereldkundig. De samenwerking lijkt een perfecte mix tussen oud en nieuw. Het lijkt erop dat Weezy goed aan het warmdraaien is voor ‘I Am Not A Human Being III’.

Headie One – Too Loyal For My Own Good

Op dit project van Headie One staan geen samenwerkingen. Het is een trend van de laatste tijd om een project te droppen zonder samenwerkingen. Als het dan ook nog hard gaat en platina gaat is dat lekker meegenomen. Dit volgt na het succes van ‘Edna’ uit 2020.

Wale ft. J.Cole – Poke it Out

Wale en J. Cole vinden elkaar weer op de nieuwe vrolijke single “Poke It Out” van de DC-rapper. Samen met het nieuwe nummer onthulde Wale ook de cover art en de releasedatum van zijn aankomende zevende studioalbum Folarin 2.

Burna Boy ft. Polo G – Want It All

Burna Boy opent het nummer door herinneringen op te halen aan hoe hij vroeger op de grond sliep, vergelijkbaar met het krijgen van exclusieve tassen van Virgil Abloh nu. Polo G weerspiegelt deze gevoelens ook in zijn vers, nadenkend over een zwaar verleden en weigeren terug te gaan naar dat.

Hef ft. Adje & Crooks – Niet Doen Alsof

De drie Antilliaanse broeders Hef, Adje en Crooks zijn weer gezamenlijk te vinden op een track. Na de nummers Huiswerk, Puf, Familie Boven Zaken en de legendarische 101barz-sessie is dit volgens mij niet meer gebeurd. Niet Doen Alsof is geproduceerd door Davey Donovan voor de film Forever Rich.

Idaly ft. Henkie T & Yssi SB – Ik Heb Je

Idaly heeft weer een heerlijke meezinger te pakken samen met Henkie T en Yssi SB. Nu kroelweer officieel weer is begonnen, zijn de zwoele teksten zeer welkom om de juiste sfeer te creëren in huis.

JoeyAK -Raw

JoeyAK gaat rustig verder waar hij altijd mee bezig was en dat is muziek uitbrengen. Het nummer Raw werd op Joey’s eigen Instagram-pagina gedeeld. De luitenant kan zeggen dat hij een geoliede machine heeft opgebouwd, want de rapper’s afwezigheid is minimaal voelbaar als het gaat om muziek.

Leave a Reply