Skip to main content

Nike komt met nieuw Air Max-model in 2022

28/12/2021
The Nike Air Max Scorpion will release in 2022

Nike is van plan om in 2022 een geheel nieuw Air Max-model uit te brengen. Het gaat om het model de Air Max Scorpion en Complex was aanwezig bij de presentatie. 

De Air Max Scorpion is een VaporMax-achtige schoen. Het heeft een airbag-zool over de volledige lengte die eruitziet als die op de Air Max 2021 wordt gebruikt. Het bovenwerk is gemaakt van Flyknit en heeft een Swoosh naar de hiel die naar beneden schuift op de tussenzool.

Het Nike-document met een preview van de Scorpion gaat niet te diep in op de ontwerpachtergrond van de schoen, maar positioneert deze als onderdeel van een nieuwe fase voor Air Max-schoenen. Het plaatst de Scorpion achter modellen zoals de Air Max 270 en 720 en beschrijft het als het gebruik van verbeterde Air die ‘het comfort van morgen vandaag’ biedt. Hetzelfde document verwijst naar de toekomst van Air Max-schoenen in 2025, waarbij verstelbare Air-demping nodig is.

De schoen zal volgend jaar deel uitmaken van Nike’s inspanningen om de Air Max-lijn nieuw leven in te blazen. Ook hierbij zijn de Air Max 1 en Air Max 97 betrokken. De Scorpion staat gepland voor medio september. Natuurlijk kan de releasedatum veranderen door logistieke problemen als gevolg van het coronavirus. 

Leave a Reply