Skip to main content

Off The Rack #10: Botter, Banlieue, Clints en meer fashion releases…

29/09/2022januari 3rd, 2023

Wil je meer weten over wat er speelt in de fashion wereld? In Off The Rack lees je elke week meer over het belangrijkste nieuws rondom mode. Sneaker releases, een nieuwe high fashion collectie, streetwear en alles daartussenin. Wij houden het bij voor jou in Off The Rack.

Caribbean Couture merk BOTTER presenteert hun nieuwe SS23 collectie tijdens Paris Fashion Week

Voor Spring/Summer 2023 brengt BOTTER een ode aan Moeder Aarde met referenties naar de oceaan en extreem veel H2O. De kenmerkende, levendige blauwe kleur van het merk is in de hele collectie terug te vinden, naast contrasterende tinten bruin, zwart en oranje. Modellen liepen met hun handen diep in met water gevulde condooms.

Vervolgens werden pakken en bodycon jurken voorzien van hartvormige uitsnijdingen in het midden en waren er kledingstukken die ons deden denken aan duikers die naar lucht happen en hun duikuitrusting afwerpen.

Lack of Guidance brengt een ode aan de kits van o.a. Ajax en Argentinië in nieuwe drop

Geïnspireerd door de cultuur en nostalgie rond voetbal, heeft Lack of Guidance sinds de oprichting in 2016 een trouwe cult following opgebouwd. Ditmaal zijn ze terug met hun nieuwste FW22 drop waarin we toffe knitwear zien, gebaseerd op de kits van o.a. Ajax, Argentinië en Inter Milaan.

De nieuwe drop is direct verkrijgbaar via de website van Lack of Guidance en geselecteerde retailers.

The New Originals brengt ons naar Outer Space in nieuwe editorial

Deze nieuwe collectie is ook een introductie voor de eerste vrouwencollectie van The New Originals. Hierin zien we mooie knitwear pieces voor mannen en vrouwen, toffe space-inspired graphics op T-Shirts en sweaters en jassen met mooie panelling. Voor de vrouwen zitten er ook bodycon tops en bottoms bij die ervoor zorgen dat je figuur altijd het best tot haar recht komt.

De nieuwe collectie is nu verkrijgbaar via de website van The New Originals en geselecteerde retailers.

Het Britse streetwear merk Clints dropt een van de tofste leren bombers

Deze keer kiest Clints voor een donkerder kleurenpalet in de gehele collectie. Hierbij introduceren ze een nieuwe track set en stencil hoodie samen met een boel T-shirts en accessoires.

Het hoogtepunt van de collectie is de nieuwe leren “Bully Jacket” met drop shoulders, een bijgesneden elastische taille en een scherpe kraag. Het ontwerp wordt gecomplementeerd door het gebruikelijke Clints-logo op de voorkant van de borst, dat te zien is als de zilveren rits openstaat.

Terugkerend naar de kern van het kledingmerk, is de nieuwste tracksuit uitgevoerd in een effen zwarte tint met geborduurd Clints-logo op de borst en de slogan van het merk “Step Correct” eronder geborduurd.

De collectie is vanaf 2 oktober verkrijgbaar via de website van Clints.

De nieuwe collectie van Banlieue is geïnspireerd door dat ene ogenblik waarin zich een oneindigheid van mogelijkheden ontvouwen. Dit hebben ze vertaald naar zes capsule collecties.

De SHERPA capsule bestaat uit items gemaakt van een dikke, zachte Sherpa stof. De collectie staat voor het begin van een journey. Het begin van alles is vaak moeilijk. Als je ergens net aan begint, word je vaak geconfronteerd met stormen en beproevingen, of je je nu in een bergachtig gebied bevindt of op de straten van een grote stad. Centraal in de lijn staat de Moto Balaclava Hoodie, gemaakt om elke storm te doorstaan.

Het FLEUR DE LIS symbool zie je terug in alle stukken uit deze capsule. De collectie verbeeldt een gevoel van anders-zijn en je niet op je plaats voelen. Dit gevoel wordt vaak veroorzaakt door vooroordelen en uiterlijke schijn, terwijl in realiteit juist blijkt dat deze “anderen” dezelfde doelen nastreven. De Fleur de Lis wordt algemeen aanvaard als een koninklijk symbool, het tegenovergestelde van hoe wij onszelf zien. Maar juist door dit symbool toe te eigenen, bewijzen we dat niets of niemand onoverwinnelijk is, zelfs niet als je van koninklijken bloede bent.

De GALANTE lijn verwijst naar het beruchte ijshockeyteam Danbury Trashers, en de iconische Galante jersey. De lijn staat voor rebelsheid en het drukken van je stempel. Door de regels te overtreden weet je zeker dat je zal worden herinnerd.

De collectie is nu verkrijgbaar via de website van Banlieue en selected retailers.

Wil jij de fashion releases van voorgaande weken terug zien? Check alle ‘Off The Rack’ artikelen hier!