Skip to main content

Off the Rack #14: Fat Crayon, sacai x Nike, Lack of Guidance en meer..

02/12/2022januari 3rd, 2023
Beeld: Zara

Wil je meer weten over wat er speelt in de fashion wereld? In Off The Rack lees je elke week over het belangrijkste nieuws rondom mode. Sneaker releases, een nieuwe high fashion collectie, streetwear en alles daartussenin. Wij houden het bij voor jou in Off The Rack.

Nike en sacai droppen nieuwe update van de Cortez sneaker

Vanaf 8 december is er een nieuw model beschikbaar in de samenwerkingen van Nike en sacai. Onlangs werden de eerste beelden van de ‘sacai x Nike Zoom Cortez Grey’. Zoals de naam al aangeeft, zien we verschillende tinten grijs terug in de sneaker. Kan deze niet ontbreken in jouw collectie? Wees er dan op 8 december bij voor de pre-release op hello sacai.

Lack of Guidance dropt Fifa is corrupt sculptuur: ‘blatta o plomo’

Lack of Guidance, het merk dat zich in alle designs laat inspireren door voetbal, heeft een sculptuur ontworpen om bewustzijn te genereren voor de zogenaamde corruptie van Fifa. Bij het delen van het sculptuur op Instagram, deelde het merk ook de volgende statement: ‘Met de aanhoudende ophef over mensenrechten, sterfgevallen onder werknemers en meer, is het gemakkelijk om te vergeten waar het WK 2022 in Qatar echt om draait. Het gaat over de basisboodschap in het hart van dit wereldwijde voetbalfestival, en dat is natuurlijk corruptie.’ Het sculptuur is voor 6500 euro online te koop. Alle opbrengsten gaan naar mensenrechtenorganisaties.

Fat Crayon dropt ‘Barbwire’ collectie

Rotterdam based merk ‘Fat Crayon’ heeft zojuist een nieuwe collectie aangekondigd. In de ‘Barbwire’ collectie zien we t-shirts, sokken en joggingpakken, in de kleuren zwart, wit en donkerblauw, versierd met prikkeldraad print. De collectie is vanaf vandaag beschikbaar op de website van Fat Crayon Creative.

Supreme werkt samen met True Religion

Supreme heeft de handen ineengeslagen met True Religion, voor hun herfstcollectie van 2022. De collectie bestaat uit een GORE-TEX Shell Jacket, Zip-Up Hooded Sweatshirt, GORE-TEX broek, joggingbroek en de GORE-TEX Trooper Hat. De kenmerkende stiksels van True Religion komen in elk stuk van de collectie terug, uiteraard gecombineerd met het Supreme logo. De collectie is nu online beschikbaar.

Zara slaat handen ineen met Ader Error voor tweede samenwerking

Bekende fashion retailer Zara is voor de tweede keer een samenwerking aangegaan met het Zuid-Koreaanse label ‘Ader Error’. De collectie heet ‘Cycle A to Z’ en bestaat uit patchwork-sweaters, oversized hoodies, tweekleurige puffers, grafische T-shirts, krijtstreeppakken, baggy patchwork-jeans en meer. In de stukken is een nieuw logo te zien, waarbij de letters A en Z met elkaar versmelten. De collectie is vanaf nu online verkrijgbaar en in geselecteerde winkels.

Wil jij de fashion releases van voorgaande weken terug zien? Check alle ‘Off The Rack’ artikelen hier!