Skip to main content

Off The Rack #17: Bricks & Wood x New Balance, Flaneur, Palace en meer

27/01/2023

Wil je meer weten over wat er speelt in de fashion wereld? In Off The Rack lees je elke week over het belangrijkste nieuws rondom mode. Sneaker releases, een nieuwe high fashion collectie, streetwear en alles daartussenin. Wij houden het bij voor jou in Off The Rack.

Bricks & Wood dropt collab met New Balance

‘Van oma’s huis naar Parijs, thuis is niet alleen een plaats – het is een gevoel’, is de inspiratie achter de tweede samenwerking van Bricks & Wood en New Balance. Er zijn visuele elementen in de sneaker verwerkt, die geïnspireerd zijn op het huis van de grootmoeder van Bricks & Wood eigenaar en oprichter Kacey Lynch. Hieronder valt het grijs spacer mesh, bedekt met premium suède in gebroken wit. De kenmerkende, gesegmenteerde pod-middenzool constructie heeft accenten van fel groen gras, wat in compleet contrast staat met de neutrale kleur van de rest van de sneaker.

Flaneur teaset FW23 collectie 

De ‘Somewhere in Europe’ collectie van Flaneur is deels een ode aan de Franse roots van het merk. Anderzijds tonen de designers met deze collectie wederom de veelzijdigheid van het merk. Er zijn veel verschillende stukken te zien in de collectie, geheel in de stijl van het merk, maar wel ready-to-wear. Denk aan broekpakken in verschillende keuren en lengtes, oversized blazers en jeans, hoodies en graphic tees.

Denim Tears dropt ‘Cotton Wreath Sweatsuit’

Denim Tears heeft zojuist een nieuwe comfy ‘Cotton Wreath Sweatsuit’ uitgebracht. De naam zegt het al: de sweatsuit is volledig van katoen en alle witte panels zijn handgemaakt. De ‘Cotton Wreath Sweatsuit’ is nu verkrijgbaar in het zwart en in het grijs op de website van Denim Tears. De hoodie kost $210 en de broek kost $190.

Patta eert Surinaamse roots met SS23 collectie

Patta gaat terug naar hun roots met het lookbook voor Spring Summer. De opkomende collectie is een eerbetoon aan de Surinaamse roots van Patta en de unieke mix aan culturen die het vertegenwoordigt. Ze hebben inspiratie gehaald uit de handgemaakte stijl en tropische omgeving van het land. De gehele collectie is nu te koop op Patta.nl en in Patta Chapter winkels.

La Fam dropt leather jacket

La Fam heeft een nieuwe leather jacket uitgebracht die niet kan ontbreken in je garderobe. De jas heeft een klassiek uitgesneden kraag en een metallic rits met het logo van La Fam. Door de handige knoopconstructie, kunnen de longsleeves open en dubbel gevouwen worden. Het iconische La Fam logo is ook te zien op de body van de jas. De ‘Distressed All Leather Jacket’ is nu verkrijgbaar op de website van La Fam.

Palace dropt Spring 23 collectie

Vanaf 3 februari is de nieuwe collectie van Palace beschikbaar en het merk heeft alvast het lookbook gedeeld. Hierin zien we veel verschillende stukken die perfect zijn voor de lente, zoals bodywarmers, tracksuits, hoodies en verschillende graphic bomberjacks. Varsity- en motorkleding dienden als inspiratie achter deze collectie, wat terugkomt in alle stukken van de collectie, ook de jeans. Shop je favoriete pieces op 3 februari op de website van Palace.

Pop Trading Company dropt horloge met Timex

Het Pop/Timex MK1 36 mm horloge is ontworpen voor mensen die moeite hebben met op tijd komen. Het horloge is ontworpen met de stereotiepe skateboarder in gedachten, om zo met tijd te spelen dat het lijkt alsof de drager zich moet haasten. Je kunt het horloge krijgen met een zwarte of een bruine band. Naast het strakke, zwarte design zijn de cijfers zo opgesteld dat je de tijd niet altijd in één oogopslag kunt zien. Het horloge is al verkrijgbaar op de website van Pop Trading Company, maar is momenteel uitverkocht.