Skip to main content

Off The Rack #40: Patta x FC Barcelona & Nike, Lack of Guidance teaset nieuwe collectie & Carharrt x sacai

28/08/2023

Wil je meer weten over wat er speelt in de fashion wereld? In Off The Rack lees je elke week over het belangrijkste nieuws rondom mode. Sneaker releases, een nieuwe high fashion collectie, streetwear en alles daartussenin. Wij houden het bij voor jou in Off The Rack.

Patta werkt samen met FC Barcelona en Nike

Patta en Nike slaan de handen ineen met FC Barcelona voor een nieuwe Air Max Plus. Deze unieke schoen combineert Barça’s kenmerkende blauw-rode kleuren met de klassieke stijl van Nike’s TN-serie. Naast het clubembleem en een Patta-badge zijn er dubbele mini-Swooshes en luchteenheden in de zool. Als extra eerbetoon aan de fans bevat de binnenzool de tekst “Culers Del Món.” Hoewel er nog geen officiële releasedatum is, wordt verwacht dat de schoenen samen met bijpassende kleding nog dit jaar zullen uitkomen.

Uniqlo dropt nieuwe samenwerking met kunstenaar KAWS

Om het nieuwe boek uit de Phaidon Contemporary Artist Series te vieren, lanceert KAWS, oftewel Brian Donnelly, een beperkte collectie T-shirts en sweatshirts bij Uniqlo. De kledingstukken zijn versierd met KAWS’ beroemde COMPANION en BFF-figuren en zijn zowel voor volwassenen als kinderen beschikbaar. Bij aankoop van zowel het boek als een kledingstuk ontvangen klanten een limited-edition schoudertas. De collectie is vanaf 7 september verkrijgbaar bij UNIQLO-winkels en online.

Aimé Leon Dore dropt Fall/Winter ’23 collectie

Aimé Leon Dore onthult hun herfst/wintercollectie 2023 met een veelzijdig aanbod. De collectie, geleid door Teddy Santis, bevat alles van gestileerde formele kleding zoals dubbelgeknoopte topjassen en kasjmier pakken, tot moderne sportkleding zoals fietsjacks en windbreakers. Er zijn ook samenwerkingen, zoals met de Mets en New Balance. De items zijn nu exclusief verkrijgbaar in de flagship stores in New York en Londen, alsook online

KidSuper brengt ‘FUNNY BUSINESS’ collectie uit

KidSuper, geleid door Colm Dillane, dropt het eerste deel van hun AW23 “Funny Business” collectie. Deze collectie debuteerde hij eerder in het jaar tijdens Paris Fashion Week. KidSuper kenmerkt de collectie door een mix van mode en humor te maken. Highlights zijn nieuwe kleurvarianten van de “Kissing Puffer”-jassen en een reeks andere creatieve kledingstukken. De collectie is vanaf 25 augustus te koop op de KidSuper-website.

Carharrt werkt samen met sacai

De sacai x Carhartt WIP herfst/winter 2023-collectie is nu uit. Eerst getoond tijdens Paris Fashion Week, mengt de collectie werkleding en stijl, met kenmerkende stoffen en technieken van beide merken. De lijn bevat alles van leren jassen met corduroy-kragen tot wollen gevlochten vesten, en is verkrijgbaar in klassieke kleuren als khaki, lichtblauw en zwart. De collectie is vanaf 8 september te koop bij geselecteerde winkels en online.

Er komt een nieuwe Drake x Nocta sneaker


2023 is een druk jaar voor Drake, met een tour met 21 Savage en nieuwe releases via zijn NOCTA-lijn met Nike. Een van die releases is de vernieuwde Air Zoom Drive, oorspronkelijk uit 1999, met NOCTA-branding in een zwart-witte kleurstelling. Details over de release zijn nog onbekend, maar de schoen wordt eind dit jaar verwacht voor $165 USD bij geselecteerde retailers.

Lack of Guidance teaset nieuwe collectie

Lack of Guidance deelt op hun Instagram een voorproefje van hun nieuwe AW23 collectie. Het enige wat we echt kunnen zien is dat er een sicke puffer in zit waar op de linkermouw hun logo op gedrukt is. Verder kunnen we pieces verwachten die geïnspireerd zijn door voetbal en de cultuur daaromheen. De collectie dropt deze week nog.

Mason Garments dropt exclusieve nieuwe sneaker

Mason Garments dropt een nieuwe exclusieve sneaker wat inspeelt op de huidige trend van skateschoenen. Met een scherp oog voor detail en vakmanschap, tilt de Venice sneaker streetstyle naar een hoger niveau, en is een shout-out naar iedereen die zich niet in de menigte laat opgaan. Van elke steek tot elke textuur, alles is zorgvuldig gecurateerd om te viben met een unieke lifestyle. Als je deze schoen wil hebben moet je snel zijn, want er zijn wereldwijd maar 100 paar beschikbaar.

Wil je meer weten over alles rondom streetwear, muziek & cultuur? Check onze homepage www.complexnl.com