Skip to main content

Off The Rack #41: Levi’s x ERL, Banlieue Dropt ‘+’ Capsule en YUME YUME Dropt Eerste Collectie

05/09/2023

Wil je meer weten over wat er speelt in de fashion wereld? In Off The Rack lees je elke week over het belangrijkste nieuws rondom mode. Sneaker releases, een nieuwe high fashion collectie, streetwear en alles daartussenin. Wij houden het bij voor jou in Off The Rack.

Levi’s en ERL komen samen voor een collectie

Levi’s slaat de handen ineen met het in Venice Beach gevestigde modemerk ERL, opgericht door Eli Russell Linnetz, voor een Californisch geïnspireerde denimcollectie. Sinds de lancering van ERL in 2020 heeft het merk snel naam gemaakt en staat het bekend om zijn speelse en retro ontwerpen die de popart-esthetiek vermengen met skatewear en surfcultuur. Deze elementen worden nu naar denim gebracht in de Levi’s x ERL-collectie. De collectie wordt gelanceerd op 6 september.

Stolen arts dropt eerste ‘horloge riem’

AP on my wirst, Aye-P on my hip? Stolen Arts onthult met trots de langverwachte Aye-P horlogeband, een ware primeur in zijn soort, met de officiële release gepland op 9 september. Deze uitzonderlijke creatie, beschikbaar voor een prijs van $350, belichaamt een ongeëvenaarde fusie van stijl en functie. Het pronkstuk van deze riem is een volledig functioneel horloge, verfijnd verpakt in een op maat gemaakte houten behuizing, waarin Swarovski-kristallen een glinsterende allure toevoegen aan het geheel. 

FRNT street teased eerste drop

FRNT Street onthult met veel hype hun allereerste collectie, die bestaat uit een stijlvol T-shirt, een vrouwentanktop en een wristband. Deze exclusieve collectie was voor het eerst verkrijgbaar tijdens een speciaal FRNT Street-evenement afgelopen zondag. Wat de toekomst betreft, blijft het een mysterie of en wanneer de collectie online of op andere locaties beschikbaar zal zijn. Blijf op de hoogte voor eventuele aankondigingen. Check hier de trailer.

Pirri kondigt Amsterdam winkel aan

Pirri breidt zijn activiteiten uit en opent een exclusieve sneakerwinkel in Amsterdam, na al een tijdje actief te zijn geweest in Rotterdam. Deze langverwachte resell-winkel zal te vinden zijn aan de Nieuwezijds Voorburgwal. De opening staat gepland voor 16 september 2023 om 12:00 uur. Tijdens de opening zal er een sensationele giveaway zijn waarbij maar liefst €2500,- aan gratis patta’s te winnen valt. Dit is een kans die sneakerliefhebbers niet willen missen, dus zet de datum in je agenda en kom naar Pirri’s nieuwe Amsterdam store.

Banlieue releaset ‘+’ capsule

Banlieue is terug en komt met een flinke dosis stijl met hun gloednieuwe ‘+’ capsule collectie. Deze collectie bevat onder andere een opvallend vest, eerder gedragen door Frenna. Maar dat is nog niet alles – de collectie heeft ook een tracksuit, stijlvolle shorts en een anorak om je look compleet te maken. Goed nieuws voor de Banlieue liefhebbers: deze collectie is nu beschikbaar op hun website.

Slam Jam en Levi’s droppen 150th anniversary 501 jeans

Ter ere van hun 150-jarig jubileum hebben Slam Jam en Levi’s samengewerkt aan een bijzondere editie van de iconische Levi’s 501-jeans. Deze speciale release is voorzien van het herkenbare omgekeerde “A”-logo van Slam Jam en bevat een QR-code op een textielpatch, waarmee dragers toegang krijgen tot een exclusieve video over de invloed van de 501. Slam Jam heeft ook zijn eigen teamleden geïnterviewd, waarbij herinneringen aan hun eerste Levi’s-jeans werden gedeeld. Slechts 150 exemplaren van deze unieke 501-jeans zijn beschikbaar en kunnen uitsluitend worden gekocht op de website van Slam Jam. Een kans om geschiedenis te dragen en te genieten van een stijlvolle twist aan een klassieker.

YUME YUME dropt eerste kledinglijn

Het Nederlandse modelabel YUME YUME staat in de startblokken om hun allereerste ready-to-wear collectie te lanceren. Deze veelbelovende collectie draagt de naam ‘Dramatic Poetry’ en zal dit najaar worden gelanceerd. Mode liefhebbers kunnen uitkijken naar een seizoen van unieke en expressieve kledingstukken die de essentie van ‘Dramatic Poetry’ belichamen. De collectie is nu verkrijgbaar op hun website en zal binnenkort ook bij SSENSE en Margreet Olsthoorn te vinden zijn.