Skip to main content

Off The Rack #5: Smib en Mascotte komen samen voor collectie

03/02/2024februari 6th, 2024

Smib en Mascotte komen samen voor collectie

Het Amsterdamse collectief SMIB komt samen met Mascotte voor een collectie aan merchandise. Al eerder verscheen Mascotte als sponsor op het SMIB x TNO festival. De collectie omvat een draai set genaamd ‘WOUB STIE KIT’, een hoodie en een T-shirt. De gehele collectie is vanaf nu verkrijgbaar op de website van SMIB.

New Amsterdam Surf Association dropt ‘The Tourist’ collectie

Het Amsterdamse label ‘New Amsterdam Surf Association’ onthult hun SS24 ‘Tourist’-collectie, een ode aan het toerisme met een onverwachte twist. Geïnspireerd door een reis naar het Verenigd Koninkrijk, waar het team samen met een locaal surfteam de surf kusten van Cornwall verkende, belichaamt deze collectie het unieke samenspel tussen surfen en toeristische stereotypen. De campagne, vastgelegd in het schilderachtige Newquay, straalt authenticiteit uit en viert de surfcultuur. De ‘Tourist’-collectie is nu beschikbaar op hun website.

Bonne Suits lanceert duurzame ‘Coffee Dye’ collectie

Bonne Suits uit Amsterdam introduceert hun ‘coffee dye’ collectie, een toonbeeld van duurzaamheid en innovatie in de modewereld. Deze collectie, gecreëerd in samenwerking met Cafe inc en Boro atelier, transformeert overgebleven koffieafval in stijlvolle Bonne Suits, beschikbaar in kleuren als Mocca, Charcoal en Raw Green. Nu verkrijgbaar op hun website, markeert deze collectie een nieuwe mijlpaal in duurzame mode, waarbij lokale middelen en circulaire principes samenkomen in elke vezel van de kleding.

Hidden NY dropt eerste collectie van 2024 met o.a. Avirex samenwerking

HIDDEN.NY is terug met hun eerste collectie van 2024. Deze collectie, die vanaf nu beschikbaar is, biedt een scala aan kleding, accessoires en multifunctionele objecten. Opvallende items zijn onder meer een skateboard met stoelontwerpen en een Avirex-t-shirt met drakenmotief, perfect passend bij het Jaar van de Draak. De collectie bevat ook speciale t-shirts, tech denim en joggingbroeken, naast een ‘HIDDEN lost tablet’-t-shirt met JDE-broek voor een casual stijl. Een alien vloerkleed als speelse toevoeging aan de collectie onderstreept de unieke, comfort gerichte aanpak van HIDDEN.NY.

Levi’s werkt samen met iconische anime Gundam SEED

Levi’s en Gundam Seed slaan de handen ineen voor een bijzondere collectie die wereldwijd beschikbaar zal zijn vanaf 8 februari. Het geliefde Gundam-universum uit Japan heeft sinds de release van de Mobile Suit Gundam-serie in 1979 fans weten te betoveren met boeiende personages en diepgaande verhaallijnen. De serie speelt zich af in een toekomst waarin de aarde betrokken is bij conflicten met ruimtekolonies. Geïnspireerd door deze fantasierijke sciencefiction wereld brengen Levi’s en Gundam nu een futuristische collectie uit die de grenzen van mode verlegt. Deze opwindende samenwerking belooft een unieke mix van stijl en verbeelding voor modeliefhebbers over de hele wereld, en is beschikbaar vanaf 8 februari.

Asics en Kenzo komen samen voor eerste sneaker collab

ASICS onthult zijn eerste sneaker samenwerking met KENZO, ontworpen door KENZO’s artistiek directeur, Nigo. De GEL-KAYANOTM 20 sneaker komt in drie kleurvarianten en combineert het erfgoed van KENZO met het geavanceerde vakmanschap van ASICS. Oorspronkelijk gelanceerd in 2013 staat de GEL-KAYANOTM 20 sneaker bekend om zijn structurerende demping tijdens langdurig hardlopen, met een architectonische esthetiek geïnspireerd op gebouwen en auto’s. KENZO herlanceert deze stabiliteitstrainer als een lifestyle sneaker met geavanceerd comfort en technisch design. Twee kleurvarianten zijn geïnspireerd op KENZO’s tijgergraphics, terwijl de derde verwijst naar wereldreizen. De KENZO x ASICS GEL-KAYANOTM 20 sneaker is verkrijgbaar vanaf 26 januari 2024 voor €290 in ASICS-winkels, op de ASICS website en bij geselecteerde retailers.

Fear of god ‘collection 8’

Sinds de oprichting in 2013 heeft Jerry Lorenzo’s Fear of God zich toegelegd op het observeren van Amerikaanse luxe, en vorig jaar presenteerde het label zijn debuutmodeshow in het Hollywood Bowl-amfitheater in Los Angeles, waarbij het zijn meest uitgebreide collectie tot nu toe onthulde. De nieuwe Collectie 8 Herfst/Winter 2024, getiteld “American Symphony”, bouwt voort op het succes van die show en behoudt het kenmerkende verfijnde kleurenpalet. De collectie omvat oversized tailoring, strakke jassen, verfijnde tops met sculpturale details, versleten denim en meer. Wat de nieuwe collectie speciaal maakt, is het gebruik van multidimensionale texturen zoals wollige wol, imitatiebont, sherpa, gekraakt leer en suède franje, die persoonlijkheid toevoegen aan de kenmerkende silhouetten. Het kleurenpalet blijft ingetogen met tinten chocolade, houtskool, steengrijs, camel en taupe. De release van Fear of God’s Collectie 8 FW24 “American Symphony” wordt later dit jaar verwacht.

Kith werk samen met zwarte artiesten voor Black History Month

KITH viert Black History Month 2024 met een capsulecollectie in samenwerking met drie inspirerende zwarte creatievelingen: Mia Lee, Eddie “EDO” Santana White en Brandon Deener. Geselecteerd door Marlon Beck II, Kith’s Director of Special Projects & Collaborations, en Ronnie Fieg, oprichter, CEO en creatief directeur. De Artist Series Capsule bevat op maat gemaakte kunstwerken van deze kunstenaars op Nelson crewnecks en Gallery t-shirts, afgewerkt met gezamenlijke Kith Classic-logo’s als eerbetoon. Deze collectie is in samenwerking met The Arte Haus, een Chicago-based kunstcollectief dat artistieke relaties ondersteunt en creativiteit bevordert. De Kith Artist Series Capsule wordt gelanceerd aan het begin van Black History Month op 1 februari. Elke kunstenaar ontvangt 50% van de opbrengst van hun ontwerpen en hun werk wordt tentoongesteld in een speciale galerij in de Kith SoHo-winkel op dezelfde dag als de lancering, en later in de etalages van Kith Beverly Hills vanaf 19 februari.