Skip to main content

Off The Rack #52: Travis Scott x Audemars Piguet, Pharrell onthult pre-fall collectie van Louis Vuitton en Fear of God x adidas

01/12/2023

Wil je meer weten over wat er speelt in de fashion wereld? In Off The Rack lees je elke week over het belangrijkste nieuws rondom mode. Sneaker releases, een nieuwe high fashion collectie, streetwear en alles daartussenin. Wij houden het bij voor jou in Off The Rack.

Fear of God lanceert langverwachte campagne met adidas.
Drie jaar na de aankondiging komt Fear of God van Jerry Lorenzo eindelijk met de samenwerking met adidas, genaamd ‘Fear of God Athletics’. Op de eerste beelden zien we minimalistische designs met daarop de drie iconische adidas-strepen. De langverwachte Fear of God Athletics 2023/2024-collectie, ontworpen door het FoG-team in samenwerking met adidas, is vanaf 3 december verkrijgbaar. Bekijk de selectie campagnefoto’s gemaakt door fotograaf Nadav Kander hieronder.

Travis Scott designt Audemars Piguet horloge
Na samenwerkingen met iconen zoals Jay-Z en LeBron James, heeft Audemars Piguet samengewerkt met Travis Scott’s Cactus Jack voor een exclusieve editie van het Royal Oak horloge. Het horloge heeft een verwijzing naar Cactus Jack’s kenmerkende kleurstelling. Het is hiermee de eerste AP in bruin keramiek.

Verder zijn de teksten ‘Royal Oak Perpetual Calendar’ en ‘Utopia is a state of mind’ gegraveerd. Naast de uitgave van het horloge, is er ook een kledingcollectie samengesteld die onder meer uit broeken, t-shirts en hoodies bestaat.

Pharrell onthult nieuwe Louis Vuitton pre-fall collectie
Pharrell Williams presenteerde deze week in Hong Kong de pre-fall collectie van Louis Vuitton. Voor Pharrell is dit de tweede collectie die hij uitbracht sinds hij de creative director is van het modemerk. In februari van dit jaar volgde hij de overleden Virgil Abloh op.

New Balance en Levi’s® brengen nieuwe uitgave van de New Balance MT580
In de nieuwste samenwerking tussen beide merken wordt er gerefereerd naar de mountainbikecultuur dat in de vroege jaren 1970 een feit werd.zo wordt er gebruik gemaakt van de nieuwste collectie duurzaam Levi’s textiel.

De collab is vanaf 6 december verkrijgbaar in twee verschillende kleurstellingen die gebaseerd zijn op de traditionele look en stijl van de fietsen uit de jaren ’70, namelijk een grijs blauwe en beige/zwarte variant.

G-Star RAW en (di)vision werken samen aan een limited-edition collectie
De samenwerking bevat 96 gereconstrueerde, gelimiteerde editie stukken. Stijlen uit de jaren 90 en 00 uit het G-Star Archief krijgen een nieuw leven door het in Kopenhagen gevestigde merk (di)vision. Daarnaast brengen beide merken de originele G-Star Elwood terug, met het aangepaste ’96 en (di)vision logo op elk paar.

De unieke ontwerpen maken de limited-edition edit compleet, waaronder cropped jassen, cargobroeken, denim jeans, tops en een reeks accessoires.

Alpha Industries en Tenue werken aan nieuwe MA-1 Bomber jas
De Tenue. x Alpha Industries MA-1 Bomberjack is geïnspireerd door de invloedrijke hardcore en punkrock stijl van de jaren ’90. De jas heeft een stone washed ‘Sage Green’ kleur. De oranje voering is een verwijzing naar het militaire verleden van de jas, die ontworpen werden om neergehaalde militairen makkelijker te kunnen spotten.