Skip to main content

Op zoek naar streetwear shops in Amsterdam? Hier moet je zijn

05/10/2022januari 3rd, 2023
Beeld: Complex Original

Het vinden van goede winkels om streetwear te kopen in Amsterdam, is niet altijd even makkelijk. Hoe weet je nu precies waar je moet zijn en of die winkels überhaupt wel hebben wat je zoekt? Wij zochten het voor je uit. Even klaar met online shoppen en wil je gewoon ouderwets passen? Check hieronder onze lijst met streetwear shops in Amsterdam, inclusief beelden van ons TikTok kanaal, zodat je de vibe echt kan checken voordat je de winkel in stapt.

Patta

@complexnl_fashion

Replying to @chocodsb Another store in Amsterdam that we can’t miss in our shopping guide #shoppinginamsterdam #streetwear #fashiontiktok

♬ Sticky – Drake

Als je aan streetwear in Amsterdam denkt, kan je Patta niet vergeten! Patta begon als een schoenenwinkel, maar de collecties zijn inmiddels uitgebreid naar kleding, accessoires en meer. Het merk heeft veel exclusieve samenwerkingen die niet makkelijk verkrijgbaar zijn, maar in de winkel kom je al een heel eind.

New Amsterdam Surf Association

@complexnl_fashion

Today we went shopping at…. New Amsterdam Surf Association

♬ Massive – Drake

New Amsterdam Surf Association is het merk van voormalig professioneel windsurfer Paul Zeper. Terwijl hij graphic design studeerde, begon hij op een organische manier zijn twee passies te combineren. Zo is het idee van New Amsterdam Surf Association ontstaan, wat zich uit in kleding die een counter movement vertegenwoordigd binnen surfcultuur.

Pop Trading Company

@complexnl_fashion

We made you an Amsterdam streetwear shopping guide 👀 #shoppinginamsterdam #netherlands #shoppingguide

♬ Last Last – Burna Boy

Pop Trading Company is een skate merk uit Amsterdam. Het werd in 2015 opgericht door Peter Kolks en Ric van Rest. De oprichters zijn geïnspireerd door hun eigen skate community in de jaren 90. Ze begonnen als distributeurs voor merken als Palace, Polar Skate Co en Quartersnacks en verkopen nu hun producten aan een aantal van de beste retailers over de wereld, zoals: Supreme in Parijs, Slam City Skates in London en meer.

Daily Paper

@complexnl_fashion

Today we’re visiting @Daily Paper 🤩

♬ origineel geluid – Jandro SFB

Daily Paper, een van de grootste streetwear merken uit Amsterdam, heeft inmiddels de hele wereld overgenomen. Het merk is al gedragen door grootheden als Young Thug, Jay-Z en Michelle Obama. In veel van de collecties wordt een ode gebracht aan de Afrikaanse achtergrond van de oprichters. De stukken van DP zijn tijdloos, comfy én betaalbaar.

Filling Pieces

@complexnl_fashion

We go streetwear shopping in Amsterdam so you don’t have to 🤝 #shoppinginamsterdam #streetwear #shopping

♬ BREAK MY SOUL – Beyoncé

Net zoals meerdere merken in deze lijst, is ook Filling Pieces een Amsterdam based streetwear merk. Het begon allemaal met de release van de Low Top, een premium sneaker voor een betaalbare prijs. Inmiddels zijn de schoenen en kledingstukken van Filling Pieces niet meer weg te denken uit het hedendaagse modelandschap.

Zeedijk 60

@complexnl_fashion

Replying to @bertwilmink2004 Ask and you shall receive 👀

♬ Me n U x Rock Your Body – Davo

Bij Zeedijk60 vind je verschillende streetwear brands uit Nederland. De winkel is ontstaan vanuit de jarenlange vriendschap die de oprichters hadden met verschillende streetwear merken. Ze hebben de handen ineen geslagen en nu kun je jouw favoriete brands op één plek vinden.

Bonne Suits

Bonne Suits is opgericht in 2014 om de persoonlijke stijl opnieuw uit te vinden en de dynamische mode-industrie uit te dagen. Het ontwerp van de Bonne Suits pakken is minimalistisch. Ze noemen het ’the poor man’s suit’. Deze provocerende slogan verwijst naar de manier waarop armoede een individu dwingt om het beste te maken van het absolute minimum. De pakken van Bonne Suits dwingen de drager een identiteit te creëren uit een pak dat op zichzelf niets geeft.

The New Originals

@complexnl_fashion

Another one of our favourits for streetwear shopping in Amsterdam 🤝 #shoppinginamsterdam #ootd #shoppingguide

♬ Intimidated – KAYTRANADA

The New Originals, in de volksmond ook wel bekend als TNO, staat al sinds 2015 bekend met de slogan: ‘Creatives Are The New Athletes’. Deze slogan beschrijft alles wat je moet weten over het merk: TNO maakt kleding waarin iedereen, maar vooral de creatievelingen onder ons, het meeste uit zichzelf kunnen halen.

OLAF HUSSEIN

OLAF HUSSEIN is al sinds 2013 een grote naam in streetwear. Wat begon bij het ontwerpen van jeans is uitgegroeid tot een gehele collectie met eigentijdse kleding en accessoires. Hoewel de collecties van origine worden gezien als voor heren, worden de items als genderneutraal beschouwd. Door de grote maatselectie van XS t/m XL wordt non-verbaal aangegeven dat het merk voor iedereen is.