Skip to main content

Rituals onder vuur na samenwerking met deze bekende Nederlanders

06/10/2021
rituals
Beeld: Marco Verch

Cosmeticamerk Rituals ligt onder vuur, vanwege een recente samenwerking met de zusjes Lieke en Jetteke van Lexmond. Het bedrijf verkoopt sinds kort de maankalender van de zusjes Lexmond. Zij delen regelmatig informatie over de kracht van de planeten en de maan, iets wat het marketing team van Rituals blijkbaar erg interessant vond. Sindsdien is het merk echter trending op Twitter, omdat Nederland het hier niet mee eens is.

Lieke en Jetteke van Lexmond geven aan te weten dat theorieën over de maan als zweverig ervaren kunnen worden, maar ze leggen uit dat het ook als heel logisch gezien kan worden. ”De maan heeft veel invloed op het water. Onze lichamen bestaan voor minstens 55 procent uit water. De maan heeft daarom ook grote invloed op ons”, leggen ze uit.

Veel Nederlanders zijn echter veel te nuchter voor dit soort theorieën en nemen het Rituals dan ook kwalijk dat ze een samenwerking zijn aangegaan met de Lexmond zusters. Twitterend Nederland vraagt zich af waarom het merk de zusjes een platform biedt met dit soort ‘onzin’ en wil geen geld uitgeven aan deze ‘ijdeltuiten’. Rituals heeft inmiddels gereageerd op de tweets: ”Wij vinden de Moon Calendar goed passen bij ons merk. Betekenisvolle momenten creëren en mensen helpen rust te vinden in hun drukke leven. Dat vinden wij erg belangrijk.”

Gelukkig hebben mensen altijd nog de keuze om de maankalender wel of niet te kopen. Bekijk hieronder wat boze tweets.

Leave a Reply